Skip to content

Budschop, school en dorpsraad samen de wijk in!

Redactie
28 februari 2019 | 12:00

Advertentie

Deze week ontvangen alle inwoners van Budschop een uitnodiging en kaart in de brievenbus. Deze worden bezorgd door de Dorpsraad en Basisschool Budschop. Samen staan zij voor leefbaarheid in de wijk. Op de kaart staat een vragenlijst waarmee zij willen onderzoeken of er behoefte is aan dagopvang in de wijk. Zij willen inventariseren hoe groot uw behoefte is, waarbij een doorlopende lijn ontstaat van 0 – 13 jaar.

De basisschool biedt op dit moment het peuterprogamma en buitenschoolse opvang aan, naast het onderwijs voor groep 1 tot en met 8. Dit doen zij samen met Hoera kindercentra en de locaties Kerneel en Bongerd, zij vormen IKC Nederweert. De samenwerking is nodig om deze mogelijkheden aan te kunnen bieden en de samenwerking biedt kansen voor een breder aanbod.
Bij het peuterprogramma wordt veel aandacht besteed aan de verschillende ontwikkelingsgebieden en er is speciaal aandacht voor de spraaktaal-ontwikkeling. Er wordt met een herkenbare structuur en dagindeling gewerkt, dit ter voorbereiding op de basisschool. Bij de buitenschoolse opvang gaan de kinderen spelen en leuke dingen doen. Hoera biedt mogelijkheden zodat kinderen activiteiten kunnen kiezen. Natuurlijk krijgen alle kinderen fruit en drinken en er wordt veel buiten gespeeld.

Zij willen graag dagopvang aanbieden voor jonge kinderen. Pedagogisch medewerkers van Hoera zijn babyspecialist en hebben hiervoor een training gevolgd naast de reguliere opleiding. Baby’s worden door de babyspecialisten met veel liefde en zorg opgevangen. Ze gaan daarbij uit van de gedachte dat baby’s zowel kwetsbaar als ook bijzonder krachtig zijn. Het bewustzijn van de kwetsbaarheid van baby’s binnen de kinderopvang, heeft hun dagelijkse aandacht. Zij proberen een dag bij Hoera voor de baby steeds optimaal in te richten.

Voor meer informatie bent u van harte welkom op:

  • 11 maart, 19.30 uur organiseert de Dorpsraad het ‘Dorpscafé’ hier kun je in gesprek gaan over de leefbaarheid in Budschop.
  • 20 maart, 19.30 uur bij de informatieavond van Basisschool Budschop. Dit is een avond met informatie voor ouders van kinderen die binnenkort peuter of kleuter worden.
  • 22 en 27 maart, 9.00-11.30 uur ‘School in bedrijf’
  • 4 april, 17.30-19.30 uur open avond op school met als thema ‘Budschop-Natuurlijk’

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie