Skip to content

Nieuw woongebied Lambroek Stramproy

Redactie
27 februari 2019 | 18:00

Advertentie

Bij de gemeente Weert is een verzoek ingediend om een woongebied met 35 woningen te realiseren in Stramproy. De plannen moeten nu worden uitgewerkt door de initiatiefnemer. Ook moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. De gemeenteraad neemt het uiteindelijke besluit over dit bestemmingsplan.


Initiatiefnemer

Holding Weerens B.V. heeft bij de gemeente Weert een principeverzoek ingediend om 35 woningen met bijbehorende infrastructuur te mogen realiseren in Stramproy. Het betreffende gebied is al langer in beeld voor woningbouw. Eind jaren ’00 waren de voorbereidingen nagenoeg volledig afgerond, maar door de crisis is dit initiatief destijds niet verder gekomen. De initiatiefnemer krijgt nu tot 1 januari 2020 om tot een samenwerkingsovereenkomst te komen en een ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Na vaststelling van het plan door de gemeenteraad kan het gebied worden ontwikkeld tot woongebied. Wethouder Wendy van Eijk: ‘De gemeente Weert heeft geen eigen grondexploitatie in Stramproy. Dit particulier initiatief sluit mooi aan bij de wensen en woonbehoefte die er zijn in Stramproy. Deze locatie is al eerder in beeld geweest en is nu ook het meest logische om te ontwikkelen.’

Uitstraling
Woongebied Lambroek wordt een straat met eenrichtingsverkeer. Er komt veel ruimte voor groen. Aan een zijde van de straat wordt een trottoir aangelegd waaronder ook de kabels en leidingen een plekje krijgen. De in het gebied aanwezige bomen moeten worden behouden. Dat is in de huidige plannen mogelijk doordat ze in een groenstrook staan. De woningen worden gasvrij gebouwd. Het regenwater wordt zoveel mogelijk bovengronds opgevangen. De groenstrook wordt, zo mogelijk, ingericht dat deze het water kan opvangen en bijdraagt aan de biodiversiteit.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie