Skip to content

Plattelandswoningen en ruimte voor ruimte woningen Nederweert

Redactie
25 februari 2019 | 12:00

Advertentie

Tijdens de raadsvergadering van 20 november kreeg de raad het voorstel plattelandswoningen, aanvaardbaar woon- en leefklimaat ter beoordeling. Omdat er vele onduidelijkheden en onbeantwoorde vragen waren heeft de fractie van het CDA gevraagd om het stuk aan te houden en in een volgende vergadering weer te bespreken. Zo was er voor iedereen nog de ruimte om extra informatie toe te voegen. Dit voorstel werd aangenomen en op 18 december werd het nogmaals voor gelegd aan de raad. Helaas constateerde het CDA dat het stuk nog steeds onvolledig was en dat op de eerder gestelde vragen nog steeds geen antwoord mogelijk was. Het CDA heeft toen niet ingestemd met het voorstel.

Informatieavond omtrent plattelandswoningen en ruimte voor ruimte woningen
Op dinsdag 19 februari heeft de fractie van het CDA als enige politieke partij de informatieavond omtrent plattelandswoningen en ruimte voor ruimte woningen bijgewoond. Met grote verbazing werd aangehoord dat vele aanwezigen zich ernstig zorgen maken over de juridische status van hun woning (waar ze al 10 tallen jaren wonen) in het buitengebied. Door het nieuw ingevoerde beleid kunnen hun woningen mogelijk niet meer gelegaliseerd worden tot burgerwoning, waardoor deze onverkoopbaar dreigen te worden. Ook vroegen de bezorgde bewoners zich af of er door dit nieuwe beleid sprake is geworden van niet-legale bewoning, waarop de gemeente handhavend kan gaan optreden.

Helaas kon er wederom op veel vragen nog geen eenduidig antwoord worden gegeven. Wel werd duidelijk dat veel inwoners zich er nog niet van bewust zijn dat dit nieuwe beleid ook hun woonsituatie kan raken.

Het CDA was opgelucht  toen de wethouder een toezegging deed om inzichtelijk te gaan maken welke woningen dit beleid raakt, zodat niemand voor een vervelende verrassing komt te staan. Uiterlijk 1 augustus van dit jaar worden de inwoners hierover geïnformeerd door de gemeente. Het CDA had liever gezien als ze dit aan de voorkant inzichtelijk hadden gemaakt om de onrust aan de voorkant al enigszins weg te nemen.

Het CDA houdt de verdere ontwikkelingen hieromtrent scherp in de gaten en hoort tussen tijds graag tegen welke problemen men mogelijk aanloopt.

#Verbinden #Meedoen #Aanspreken #Doorgeven

* ingestuurd door CDA Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie