Skip to content

Heldinnen vertellen in De Gunnerij

Redactie
22 februari 2019 | 16:00

Advertentie

Logo/Tekst: Aletta Makken van www.internationale-vrouwendag.nl
Logo/Tekst: Aletta Makken van www.internationale-vrouwendag.nl

Elk uur een persoonlijk verhaal van een vluchteling.
Op vrijdag 8 maart 2019 wordt de Internationale Vrouwendag in Nederweert gevierd in de Gunnerij. Het thema dit jaar is: HELDINNEN. Vrouwen die gevlucht zijn en nu als statushouders in Nederweert wonen zullen bij hun verhaal vertellen. De organisatie nodigt jou graag uit hun ervaringen met hen te delen. Het zijn ervaringen over moed, wanhoop in de meest moeilijk denkbare omstandigheden.Het thema van 8 maart dit jaar luidt niet voor niets : ” in heel Nederland zijn Heldinnen”.

Moed en overleven
We kennen ze allemaal: van bekende tot minder bekende vrouwen. Je kunt je laten inspireren door het boek  1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Wie is jouw heldin? LINK dacht bij die vraag meteen aan de vrouwen die na een vlucht uit oorlogsgebieden hier nu wonen. Die vrouwen spelen een hoofdrol en zeker tijdens de reis hier naar toe. Daarom geeft de organisatie ze een platform om hun verhaal met iedereen uit Nederweert te delen. Op deze speciale manier brengen zij op 8 maart tussen 10.00 en 17.00 uur de Internationale Vrouwendag 2019  onder de aandacht. Ieder uur zal een van de vrouwen haar verhaal vertellen. In het uur wat daarop volgt hopen zij op een levendig gesprek want vragen mogen zeker gesteld worden. Een van de vrijwilligers zal als gespreksbegeleider aanwezig zijn om hierbij te helpen.

De Gunnerij beschikt over en aparte ruimte om in alle rust met elkaar te kunnen praten. Vooraf wordt iedereen ontvangen met een kopje koffie of thee. Speciaal voor deze dag hebben de vrouwen lekkere koekjes gebakken, die door iedere bezoeker als een bijzondere lekkernij ervaren zal worden. Een mooie gelegenheid dit zelf eens te proeven!

Aanmelden is niet nodig maar wil je zeker zijn van een plekje in de locatie op een tijd dat het jou schikt, stuur dan een emailtje naar: info@link-nederweert.nl met vermelding van naam en tijdstip dat je komt. Zij regelen dan dat jouw plaats is gereserveerd. De toegang is geheel GRATIS en voor een ieder vrij toegankelijk. De tijden dat de vrouwen hun verhaal vertellen zijn 11:00 uur, 12:00 uur, 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur.

Logo/Tekst: Aletta Makken van www.internationale-vrouwendag.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30

Advertentie