Skip to content

Maak kennis met Formulieren Steunpunt

Redactie
18 februari 2019 | 11:00

Advertentie

Er komen bij Humanitas Midden-Limburg veel vragen binnen voor hulp bij het invullen van moeilijke formulieren of ondersteuning in hun dagelijkse leven. Deze mensen zien door de bomen het bos niet meer, en vaak staat er een grote doos onder de brievenbus met veel ongeopende brieven, veelal rekeningen of aanmaningen van belastingdienst, deurwaarder, bedrijven of webwinkels, waar ze zich geen raad mee weten.

Humanitas Midden-Limburg
Humanitas Midden-Limburg helpt de mensen bij het invullen van formulieren, als ze het zelf even niet redden. De organisatie is laagdrempelig en mensen/ouders hoeven zich hierdoor niet te schamen om met hun vragen over opvoeding, gezin en de vele regels in de maatschappij te komen. Maatschappelijke Ondersteuning Humanitas gaat samen met hen op zoek naar mogelijke oplossingen, en ze begeleiden hen daarbij totdat ze weer zelfstandig kunnen functioneren. Elke week is er bij elk Formulieren Steunpunt een inloopspreekuur waar de mensen met hun vragen binnen kunnen lopen, en de hulp van de vrijwilligers van Humanitas Midden-Limburg is helemaal GRATIS!

Humanitas Midden-Limburg gaat bij Keent Onderneemt, Fatima-aan-Zet en De Gunnerij ook Info-shops houden. Allerlei belangrijke thema’s van Humanitas kunnen daar aanbod komen: EENZAAMHEID, VERLIES, DEMENTIE, OPVOEDEN, OPGROEIEN, DETENTIE, SCHULDEN, THUISADMINISTRATIE EN MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING.

Formulieren Steunpunt Humanitas
Inloopspreekuren:

  • Fatima aan Zet, Wilhelminastraat 64 (ingang), Weert | Maandagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur.
  • Keent Onderneemt,  Sint Jozefskerkplein 3A, Weert | Donderdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur.
  • De Gunnerij in Nederweert, Lambertushof 2, Nederweert | Donderdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur.
  • Bij Brede school MArkeent en het Bibliocenter is een meldpunt gevestigd.Daar kun je hulpvraag ook doorgeven, en zij zorgen er dan voor dat je zo snel mogelijk door het Humanitas Formulieren Steunpunt geholpen wordt!

Je bent van harte welkom. Natuurlijk kun je je altijd bij ze aanmelden als vrijwilliger, want Humanitas HELPT ECHT! Je kunt Humanitas Midden-Limburg bereiken per email middenlimburg@humanitas.nl of per telefoon: 06 57179172

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56

Advertentie