Skip to content

5-jarige jubileum Wieërt Alaaif gaat niet door

Redactie
12 februari 2019 | 14:41

Advertentie

Stichting Behoud van Beleving, de organisatie van Wieërt Alaaif heeft op 23 januari van de burgemeester te horen gekregen dat er geen vergunning verleend wordt voor Wieërt Alaaif 2019 op 2 en 3 maart.

We zijn ten einde raad zegt de organisatie. “Alle evenementen zijn ten goede trouw voor, door en met Weerternaren georganiseerd. Het organiseren van een evenement in Weert valt niet mee, hierover waren we vanuit stichting Behoud van Beleving ook al in gesprek gegaan met de politieke partijen om te kijken of er bijvoorbeeld een evenementenloket te realiseren is voor ondersteuning bij het aanvragen van vergunningen.”

De organisatie had graag in gesprek willen gaan met de gemeente om te kijken hoe, in welke vorm dan ook, Wieërt Alaaif 2019 toch door zou kunnen gaan. Helaas heeft de burgemeester verzoeken via verschillende wegen afgewezen in afwachting van een lopend onderzoek en kan het 5-jarige jubileum van Wieërt Alaaif hierdoor niet plaatsvinden op 2 en 3 maart.

Om de financiële schade te beperken voor de bestuurders van de stichting wordt er gekeken om in ieder geval de artiesten onder te brengen bij andere evenementen op 2 en 3 maart.

De organisatie is zwaar teleurgesteld in de gemeente Weert en het optreden van de burgemeester. Het directe gevolg is dat door de financiële schade die de stichting hierdoor oploopt de evenementen Wieërt Alaaif, Bantopa en Weert Swingt, waarbij de organisatie jaarlijks met vele vrijwilligers alle vrije tijd en energie in hebben gestoken, ophouden te bestaan.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie