Skip to content

Bijeenkomst Fosfaatrechten bij ons Boerenerf

Redactie
11 februari 2019 | 11:00

Advertentie

Na een zeer geslaagde fosfaatbijeenkomst voor melkveehouders in 2018 organiseert het agrarisch team van Boschland accountants en adviseurs een vervolg met als titel “Fosfaatrechten: hoe verder?”. Op donderdag 21 februari staat de deur open bij “ons Boerenerf” in Nederweert-Eind. Agrariërs kunnen zich deze middag laten informeren over de actualiteiten binnen hun vakgebied.

Kringlooplandbouw
Innovatieve landbouwondernemer Aad van Leeuwen vertelt deze middag meer over kringlooplandbouw. Bij kringlooplandbouw is de uitstoot van schadelijke stoffen zo klein mogelijk en worden grondstoffen en eindproducten met zo min mogelijk verliezen en afval benut. Het kabinet wil hierin een omslag bewerkstelligen met behoud van de sterke positie van de Nederlandse landbouw. Aad van Leeuwen zal aan de hand van zijn eigen praktijkvoorbeeld uitleg geven over de mogelijke invulling van een circulaire voedselproductie en wat het kan opleveren.

Fosfaatrechten
Veel melkveehouders worstelen nog met de fosfaatrechten. Linssen Advocaten, specialist in agrarisch recht, zal daarom een update verzorgen van de juridische stand van zaken met betrekking tot de fosfaatrechten. Want sinds de invoering hiervan is er nog veel onduidelijkheid en onzekerheid over o.a. de toegekende rechten, het verhandelen hiervan en de knelgevallen. Door de boeren te informeren hoe de regelgeving zal uitwerken voor hun bedrijf kan de blik weer gericht worden naar de toekomst.

Geld in de voergang
De agrarisch adviseurs van Boschland zullen tijdens deze middag meer vertellen over hoe boeren optimaal rendement kunnen halen met de fosfaatrechten. Maar ook dat er nog winst te behalen is in de voergang. Door o.a. goed te kijken naar het voer en de verwerking hiervan is een hogere melkopbrengst te realiseren.

Boschland accountants en adviseurs
Al meer dan 25 jaar is Boschland actief in Gelderland als accountants- en advieskantoor voor ondernemers, hun bedrijf en hun gezin. Een van de specialisaties van de kantoren is de agrarische sector. Een team van agrarisch adviseurs, accountants en fiscalisten staat reeds vele boeren bij met hun bedrijfsvoering in brede zin.
Sinds 2016 opereert Boschland ook vanuit de vestiging Roermond, met agrarisch adviseur Henk Reijnders als het aanspreekpunt voor West-Brabant en Noord-Limburg.

Aanmelden
Het seminar begint om 13.30 uur en eindigt rond 16.00 uur. Het volledige programma is terug te lezen op deze website. Deelname aan de bijeenkomst ‘Fosfaatrechten: hoe verder?’ is kosteloos, maar aanmelden is wel verplicht. Je kunt je aanmelden via teamfoodenagri@boschland.nl of 085 041 00 26.

Op de foto: Henk Reijnders, Aalt van de Kamp en Herman Vrielink

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie