Skip to content

Presentatie over Meetnet Urbane Soorten

Redactie
5 februari 2019 | 17:00

Advertentie

Het Meetnet Urbane Soorten is hét ‘citizen science’ telproject van Sovon Vogelonderzoek Nederland. MUS is een eenvoudige en weinig tijd kostende broedvogeltelling in dorpen en steden. Jan Schoppers van Sovon is op woensdag 20 februari te gast bij de Vogelwerkgroep Nederweert en geeft daar een presentatie over MUS. Ook niet-leden van de vogelwerkgroep uit de regio zijn bijzonder welkom op deze avond.

Veel dorps- en stadsvogels gaan achteruit
Geen habitat is zo veranderlijk als het urbane gebied. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor vogels in dorpen en steden. Sovon is in samenwerking met Vogelbescherming MUS gestart in 2007. Het doel is om meer informatie te verzamelen over de aantalsontwikkeling en verspreiding van algemene stadsvogels zoals Huismus, Gierzwaluw, Koolmees en Merel. MUS is door de opzet een eenvoudig en weinig tijd kostend meetnet. Op 8-12 telpunten worden alle vogels geteld binnen 5 minuten per punt en dat drie keer in het voorjaar tussen april en half juli. Per telling ben je dus maximaal twee uur kwijt. Belangrijk is dat je ongeveer 30-40 soorten kunt herkennen. MUS is ook geschikt voor minder ervaren tellers.

Onderwerpen avond
Tijdens de avond komen het doel, telmethode, soorten, resultaten (tot en met 2018), gebruiksmogelijkheden en de ervaringen van tellers langs. Ook de invoer in het veld met Avimap en de MUS-cursus worden behandeld. Iedereen met interesse voor broedvogels tellen in dorp of stad met MUS is welkom

Graag even vooraf opgeven en vragen over de avond via jan.schoppers@sovon.nl of Sovon 024-7 410 410. De presentatie vindt plaats tussen 19:45 uur en 21:45 uur. Zaal open omstreeks 19:30 uur. Koffie en thee staan klaar.

Locatie:
Wups Pub
Kerkstraat 61
6031CG Nederweert

Foto: Jan Schoppers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie