Skip to content

Geld voor verbouwing Haaze-Hoof Ospel

Redactie
5 februari 2019 | 21:51

Advertentie

Dinsdagavond heeft de gemeenteraad van Nederweert unaniem ingestemd met het voorstel van het college om 100.000 euro beschikbaar te stellen voor het toekomst bestendig maken van gemeenschapshuis Haaze-Hoof in Ospel. Door deze toekenning komt er naar alle verwachting ook 100.000 euro subsidie van de provincie. De gemeenschap zelf verwacht door de inzet van vrijwilligers 150.000 euro te besparen op het totale kostenplaatje van 475.000 euro.

Haaze-Hoof Ospel
De Haaze-Hoof is een thuisbasis voor vele verenigingen en organisaties. Om te zorgen dat dit in de toekomst ook zo kan blijven, is het van groot belang om nu te investeren. De accommodatie in Ospel is volgens wethouder Cuijpers de thuisbasis van 24 verenigingen en organisaties. De accommodatie wordt dus actief maatschappelijk en multifunctioneel gebruikt. Ook in verband met de leefbaarheid van de kern Ospel is het van belang om deze functies binnen de kern te behouden voor de diverse verenigingen en organisaties.

Investeringssubsidie
De gevraagde investeringssubsidie voldoet aan de door de gemeenteraad vastgestelde voorwaarden uit de subsidieverordening voor accomodaties. Het College van B&W heeft het ingediende financieringsvoorstel en de meerjarenbegroting als haalbaar beoordeeld. “Het gemeenschapshuis krijgt een nieuwe bar en een serre om het gebouw meer te betrekken bij het Aerthijsplein in Ospel.

Visie
Alle fracties vinden het belangrijk dat de gemeenschapshuizen in Nederweert, Nederweert-Eind, Ospel en Leveroy behouden én toekomstbestendig blijven voor de belangrijke maatschappelijke functies die ze vervullen. Naast de Haaze-Hoof kunnen ook de andere gemeenschapshuizen gebruik maken van deze subsidieverordening, mits ze voldoen aan de voorwaarden. De fracties VVD en CDA dienden een motie in waarbij ze het college opriepen binnen 3 maanden een visie te ontwikkelen hoe in de toekomst om te gaan met de accomodaties én de gemeenschapshuizen gelijkwaardig te behandelen. Deze motie behaalde geen meerderheid. De fracties JAN, Nederweert Anders en D66 zien de kadernota over het accommodatiebeleid als voldoende. “Gemeenschapshuizen zijn gelijkwaardig maar niet gelijk” aldus Els Vaes van Nederweert Anders.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie