Skip to content

Jubilarissen Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof (Foto’s)

Redactie
23 januari 2019 | 16:52

Advertentie

Het jaar 2018 was een topjaar voor Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind met veel activiteiten en evenementen die talrijke bezoekers getrokken hebben. Tijdens de drukbezochte jaarvergadering maandagavond werden de resultaten van afgelopen jaar besproken en werd een kijkje in de toekomst gegeven.

De plannen voor 2019
Inmiddels zijn door eigen vrijwilligers diverse werkzaamheden gestart. Het binnenterrein wordt aangepast en men is gestart met de bouw van een multifunctionele kiosk. De verwachting is dat over enige tijd ook gestart kan worden met het peelboerderijtje.

Jubilarissen
Elf personen zijn in 1994 gestart als vrijwilliger bij Eynderhoof en nu 25 jaar later zijn zij nog steeds actief; enkelen misschien nog wel actiever dan eertijds. Wie zijn deze mannen/vrouwen die aan de basis van Eynderhoof hebben gestaan? Frits Coenen en Gerrit Op ’t Root; twee bekende topsmeden van Eynderhoof. Joke Heijnen; actief in de kiosk en zij regelt de boekingen. Leon Kanters; boomzager en tevens de touwslager van Eynderhoof die samen met zijn vrouw Rika met dit ambacht, jong en oud weet te boeien. Leo knapen; de electroman die de stroomvoorziening in de vele gebouwen heeft aangelegd. Zijn broer Piet Knapen; de timmerman en tevens de houtsnijder. Mia Koppen-Reinders; in al die jaren is zij actief in de herberg. Jan van Lievenoogen; de imker die hiervan een enorme kennis heeft. Gerrie Smits; actief als gids maar ook bijspringt waar het nodig is. Nelly Stienen; actief geweest in de herberg in al die jaren en net als vele anderen, altijd klaar heeft gestaan om waar nodig te helpen. Sinds enige tijd wordt Nelly verzorgd in een zorgcentrum.
Jan Vaes; is veelzijdig bezig. Bouwer, houtdraaier, machinist en tevens is Jan jarenlang bestuurslid geweest.

Afscheid Jos Beelen als bestuurslid
Jos Beelen stopt na bijna 16 jaar als bestuurslid. Peter Willekens, voorzitter van het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, roemde Jos voor zijn tomeloze inzet, kennis en inzicht van Eynderhoof en zijn prettige omgang met de vrijwilligers. In deze jaren is bij het museum veel gebeurd en daar heeft Jos veel invloed op gehad.

Openluchtmuseum Eynderhoof
Openluchtmuseum Eynderhoof is een mooi en levendig Peeldorp waar je na het passeren van de ijzeren poort meteen terug gaat in de tijd van rond 1900. Eynderhoof is gelegen in de mooie landelijke en groene omgeving van het dorp Eind, gemeente Nederweert. Het museum wordt onderhouden, bemand en beheerd door vrijwilligers. Daarom heeft het museum een eigen gezicht, niet alleen qua cultuur en historie, maar ook wat betreft beheer en exploitatie. In dit museum is veel te zien, te beleven en te ondernemen voor jong en oud. Een bezoek aan de mooie Peelregio is pas echt compleet na een bezoek aan dit Limburgs Openluchtmuseum. Spelen, eten, drinken, knutselen, ontdekken, beleven en bewonderen. Dat past bij dit doe-museum.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie