Skip to content

Schaatsen op De Banen ‘nog’ niet verantwoord

Redactie
22 januari 2019 | 10:51

Advertentie

Schaatsen op het natuurijs van natuurgebied Sarsven en de Banen in Nederweert-Eind is niet verantwoord. Vanmorgen heeft ijsmeester Louis Leenen weer gemeten: krap 5 centimeter. “Gister was het ijs 3,5 centimeter dik en vannacht is daar andere halve centimeter bij gekomen tot 5 centimeter. Dat is niet voldoende om verantwoordt te kunnen schaatsen”, aldus de ijsmeester. “Het ijs kraakt nog aan alle kanten“.

Weinig water
Vanwege de droogte van afgelopen zomer staat er in het natuurgebied weinig water. “Vooraan een klein stukje wat straks misschien leuk is voor de kids. Achteraan is wel een grotere ronde te maken maar dan moet het ijs toch echt nog wat dikker zijn“, aldus Louis.

Sneeuw
Gister dacht men nog dat het flink zou gaan sneeuwen maar waarschijnlijk trekken de sneeuwbuien aan Nederweert-eind voorbij. “Als er dan vannacht weer 1,5 cm bij komt zitten we aan 6,5 centimeter, maar we hebben echt 7 – 8 centimeter nodig“, vertelt Louis. “We zullen zien en kunnen alleen maar hopen”.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie