Skip to content

Netwerkbijeenkomst prokkelweek in Nederweert

Redactie
17 januari 2019 | 8:09

Advertentie

Op 24 januari vindt in Nederweert de jaarlijkse prokkelnetwerkbijeenkomst plaats voor de provincie Limburg. Een prokkel is een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Deze prikkelende ontmoetingen bevorderen de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Wethouder Cuijpers (o.a. sociale domein) is verheugd dat Nederweert gastgemeente is. “Ik hoop dat veel mensen zich opgeven voor de bijeenkomst. Het belooft een inspirerende dag te worden.

Netwerkbijeenkomst
Jaarlijks is er een prokkelweek. Een week, bedoeld als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. In alle provincies vindt in aanloop naar die week een netwerkbijeenkomst plaats. Voor de regio Limburg is dat in de gemeente Nederweert. Tijdens de bijeenkomst kan iedereen zich laten inspireren door andere prokkelaars en ontdekken wat je met prokkelen kunt doen.

Bakken, knippen en plakken
Vorig jaar won eettafel ‘Onmoeten doet Groeten’ met het initiatief ‘Bakken, knippen en plakken’ een zilveren prokkel. Deze activiteit is in samenwerking met het Rick (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie), Dörpsoverlek Ni-jwieërt, PSW en de gemeente Nederweert gerealiseerd. Er vond een feestavond plaats waarbij de deelnemers aan de slag gingen met het maken van placemats. In heel Nederland waren er zo’n 400 prokkels. Hieruit rolden 14 nominaties, verdeeld over drie categorieën: Prokkelen in de Samenleving, Mensenrechten Prokkel en Innovatief.

Wat waren de ervaringen?
Door de activiteit ‘Bakken, knippen en plakken’ namen meer mensen met een verstandelijke beperking deel aan de eettafel dan gebruikelijk. “Ik zat bij ze aan de tafel en zag ze genieten”, aldus Mia Smeets die de eettafel vaker bezoekt. Gerda Tesink vrijwilliger van de eettafel vertelt dat bijna iedereen mee deed. “De feestavond was ontzettend gezellig, er hing een hele fijne sfeer.

Voor wie en wat kun je doen?
Iedereen kan meedoen en het kan overal plaatsvinden. Prokkelen kan een ontmoeting zijn tussen twee mensen maar ook tussen meerdere mensen en/of in groepsverband. Activiteiten samen met organisaties, buurten, bedrijven, zorginstellingen, woningcorporaties, brandweer e.d. Veel is mogelijk. Ook enthousiast? Laat je inspireren en kom op 24 januari naar het gemeentehuis in Nederweert.

De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van 15.00 tot 17.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur. Aanmelden via www.prokkel.nl/aanmelden. Meer informatie, kijk op www.prokkel.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie