Skip to content

Truus Wetemans, icoon van Leveroy, plotseling overleden

Redactie
15 januari 2019 | 19:02

Advertentie

Vandaag is Truus Wetemans, hét icoon van Leveroy, overleden. Mensen delen massaal hun verdriet en anecdotes over haar als prominent figuur welke midden in de maatschappij van Leveroy stond. Truus is zeer plotseling overleden en is 82 jaar geworden.

[Chrétien Breukers] Truus van Café Wetemans is dood. Dat kan eigenlijk niet, want Truus was er altijd en zou nooit dood gaan. Generaties lang hebben we alles van en bij Truus geleerd, in Leveroy. Fanta drinken uit een flesje. Flipperen. Spelen op dat rare biljart dat ze er hadden. Liedjes uit de jukebox laten klinken. Een snorretje drinken, met een zakje paprikachips erbij, voor 1 gulden 25. Slijpen, tijdens de kermis. Netjes overgeven achter de zaal. Nou ja, álles, alle belangrijke dingen in het leven. Nu is er niemand meer om de koffietafel voor haar te regelen en de koude schotel te maken.

[Maartje van Roij-Kirkels] Weer is er een prominent en echt Leivers persoon gestorven… Truus Wetemans is er niet meer. Allerlei herinneringen schieten door mijn hoofd; hoe ik als klein meisje mee mocht naar het volksdansen en altijd zo’n chocolaatje met een papiertje erom kreeg waar een strikje opstond van Truus (meestal kreeg ik er twee…). Jazzballet in de zaal en Truus kwam altijd even kijken, vaak met zo’n chocolaatje. Repeteren met het koor en daarna een tas tiee… Onze bruiloft gevierd bij Wetemans, waar anders…? De koude schotel van Truus en het buffet waren ‘wereldberoemd’ in Leivere en ver daarbuiten. Hoe ik op de zilveren bruiloft van mijn ouders Liefde op het eerste gezicht speelde en os pap aan Truus koppelde… Met de Sillentaler oefenen in het lokaaltje bij de binnenplaats. Mijn eerste pilske is door Truus getapt… Sokkerkluntjes van de schoteltjes afsnoepen als niemand keek… Slapen op de bank in de vergaderruimte toen ik nog klein was en er een feest was… Speedy’s eten, mijn lievelingsijsje (hoe vaak heb ik er eentje voor niks van jou gekregen Truus…?). Feest vieren; na het behalen van mooie resultaten op het concours, de kermis, Boorebroeeloft, cecialiafeest met t koor, de gouden bruiloft van opa en oma, maar ook aan menige koffietafel gezeten. De schrik toen die auto binnen was gereden en ook na de explosie van de friettent… Hoe intens verdrietig je was toen Miel was gestorven…
Toen Hans Peeters afscheid nam zong ik mag ik dan bij jou in t Leivers en jij had de tranen in je ogen Truus… Det hebse sjoeen gedoan meadje zei je en je klopte op mijn arm… Truus, onze hoofden en harten zitten vol met verhalen over en herinneringen aan jou. Je bent uit ons leven, maar zult niet uit ons hart verdwijnen. Danke Truus, veul al die sjoeen momente.

Gemeentecompliment voor Truus
Vorig jaar ontving Truus nog een gemeentecompliment in de categorie Ondernemend Nederweert. Ruim honderd geleden was het allemaal al begonnen. Velen kwamen vanuit de kerk bij vader Wetemans terecht, of het nu was om een bruiloft te vieren of een afscheid of om er een kaartje te leggen zoals dat vroeger na de hoogmis ging. Café Wetemans was niet zonder Truus voor te stellen en Truus niet zonder Café Wetemans, het vaste gezicht van hét dorpscafé in Leveroy. In het verleden deed ze dit samen met haar broer Miel, die haar altijd terzijde stond.

https://www.facebook.com/Nederweert24/videos/1518517008197925/?__xts__[0]=68.ARCMH7hzWUGwtf7rTzoipCgidw-FaGfX9CDG-GCZJbnZkdVmf5YwnODl-OgTSU_L0wT4yGFdu8UaCkmgH1W5njetQ_ECI5xAx2s0G92RewFSYl88PZYD_kiGY3MYSA4QT6X4FnREhP55sPh5k02pewo3pJgsJuuDG0AVlHB6Ay_LY7VeWvG2ihmJG6FlLqrE3TJg9s4voaXNXhR3mbwGOvcOLzgUCnA1StGYHTIArN63-EH3370nx8c2iSqBXccByvX5PMFJhfrDJmg5h0JAw9Sj-ZdWNHBHLhua9xffQbR_ZtCph_gEAbSSrnx73ej-6M4QohqBs5_amw&__tn__=-R

Huiskamer van Leveroy

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie