Skip to content

Lana Nurulla ‘Doorzetter van 2018’

Redactie
9 januari 2019 | 10:00

Advertentie

Lana Nurulla is dinsdagmiddag in De Gunnerij benoemt als ‘Doorzetter van 2018’. Kitty Ummels, Regio-coördinator arbeidsmarktregio Midden Limburg, heeft begin november de vraag neergelegd bij gemeenten in Midden-Limburg om ‘Doorzetters’ aan te melden. Voor de gemeente Nederweert heeft Iris van de Ven, regisseur leefbaarheid, Lana aangemeld. Kitty heeft uit alle aanmeldingen binnen de regio mevrouw Lana Nurulla uit Nederweert genomineerd. Lana heeft een heel mooi boekje met haar verhaal en de verhalen van andere doorzetters ontvangen. Ook kreeg ze een cadeaubon.

Doorzetter van 2018
Divosa, de landelijke organisatie voor leidinggevenden op het gebied van sociale zaken en werkgelegenheid, investeerde de afgelopen twee jaar in de screening en matching van statushouders. Dit onder andere door in elke arbeidsmarktregio van Nederland een regio coördinator in te zetten die speciale aandacht had voor het verbeteren van de aanpak gericht op het meedoen en integreren van statushouders. Per 1 januari liep het project in de huidige vorm af. De regio coördinatoren gaan wel door, maar dan gericht op het ondersteunen van gemeenten bij de inrichting van de Nieuwe Inburgering. Ter gelegenheid van de afloop van het oude project heeft Divosa het idee opgepikt om een Doorzetter te benoemen voor het project screening en matching vergunninghouders. Het gaat om een nieuwkomer die een waardevol traject heeft doorlopen/ doorloopt waar de regiocoördinator trots op is en energie van krijgt. Het gaat niet per se om diegene die de best betaalde baan heeft binnen gesleept. Wel gaat het erom dat iemand een plek in de Nederlandse maatschappij heeft verworven. Iemand die het maximale uit de geboden ondersteuning heeft gehaald, iemand die zijn of haar kracht weer heeft hervonden na gevlucht te zijn.

Groeibriljantjes als Lana moet je koesteren’
Wie de indrukwekkende lijst van bezigheden van Lana Nurulla ziet, zou niet denken dat ze nog in haar inburgeringstraject zit.” Deze vrouw en moeder van drie kinderen, is gastvrouw bij ontmoetingsproject De Gunnerij, serveert soep voor het project ‘Soep in de buurt’ en helpt bij participatieworkshops voor nieuwkomers door te tolken en voor lekkere hapjes te zorgen. Om haar Nederlands naar een hoger niveau te tillen, gaat ze naar school. Betaald werk heeft ze nog niet, maar dat is ze wel van plan. Het liefst zou ze, net als in Syrië, aan de slag gaan als secretaresse. Regiocoördinator Kitty Ummels ziet in haar een voorbeeld voor andere vrouwen. ”Haar motivatie valt op. Ze grijpt alles aan om vooruit te komen”. Binnen de Syrische gemeenschap is dat volgens Ummels niet vanzelfsprekend. Zij ziet dat veel vrouwen barrières ervaren. ”Lana vervult hierin een brugfunctie. Ze neemt andere vrouwen letterlijk mee de wijk in.” Ook voor de beeldvorming voor de autochtone bevolking is Lana’s inzet van grote waarde. ‘‘Lana laat zien dat ze niet in haar eigen kring wil blijven. Ze maakt zich sterk voor de gemeenschap.” Wat ze doet is volgens de regiocoördinator niet heel groots, maar wel van grote waarde. Ummels: “Met kleine stapjes kun je op termijn iets groots teweegbrengen. Groeibriljantjes als Lana moet je koesteren”.

Advertentie

1 Reactie

  1. Gefeliciteerd, Lana. Je hebt het echt verdiend en het is je van harte gegund!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie