Skip to content

Koolmonoxide-melder waarschuwt voor defect aan ketel

Redactie
29 december 2018 | 0:19

Advertentie

Vrijdagavond hebben koolmonoxide-melders bewoners van een woning aan de Wilhelminastraat in Budschop gewaarschuwd voor een defect aan de verwarmingsketel.

Koolmonoxide-melder
Toen de bewoners thuis kwamen hoorden ze één van de twee koolmonoxide-melders af gaan. “We wonen hier pas sinds kerstavond en dus dachten we dat de batterijen misschien aan vervanging toe waren. Na deze vervangen te hebben ging een melder weer af“, aldus de bewoonster. De bewoners hadden zelf een co-meter tot hun beschikking en kwamen al snel tot de conclusie dat de concentratie veel te hoog was. “Daarop hebben we toch maar de brandweer gebeld.

Ook de metingen van de brandweer gaven een verhoogde concentratie weer. Hierop hebben ze ramen en deuren open gezet om te ventileren. De brandweer heeft de ketel uitgeschakeld. Deze moet eerst nagekeken worden door een installateur.

TopLine-serie 2006-2009
Het betreft waarschijnlijk een ketel waarvoor Nefit op 2 februari 2017 een veiligheidswaarschuwing heeft verstuurd. Het gaat over type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW die geproduceerd zijn vanaf 2006 tot en met 2009.

Advertentie

1 Reactie

  1. Wanneer er fatsoenlijk onderhoud gedaan wordt aan de ketel, is de brander van de ketel al lang vervangen. Daarmee is de ketel gewoon veilig.

    Het is dus HEEL BELANGRIJK om gastoestellen te laten onderhouden door een erkend installateur!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie