Skip to content

Onderwijsminister wijst nieuwe school in Nederweert af

Redactie
20 december 2018 | 9:47

Advertentie

Minister Arie Slob van Onderwijs heeft de aanvraag voor een nieuw Kindercentrum Meegroeischool in Nederweert afgewezen. Het plan van Lot Gommers en Sara Nieuwenhuis komt er niet. “We zijn verslagen, verdrietig en teleurgesteld” zijn de eerste woorden van Lot.

Geen goedkeuring
De initiatiefnemers hebben maandag via een brief van de minister te horen gekregen geen goedkeuring te krijgen omdat de prognose voor het aantal leerlingen niet aan de wettelijke regels voldoet én omdat de onderwijsrichting niet in de statuten van de initiatiefnemers staat. In juni besloot de gemeenteraad om de Meegroeischool toch op te nemen in het Plan van Scholen Primair Onderwijs 2019-2022. Dit ondanks dat het college van B en W een negatief advies gaf over de aanvraag van het Kindercentrum Meegroeischool.

Veel kinderen komen in aanmerking
We gaan niet door met onze strijd” zegt Lot. “Er zijn heel veel kinderen in Nederweert die voor deze school in aanmerking zouden komen. We hebben zelf ook twee kinderen die voor dit type onderwijs in aanmerking komen. De afgelopen periode hebben we ze te weinig aandacht kunnen geven. Volgend jaar gaan ze naar Uden naar school. We zullen dan bij de gemeente aankloppen voor Leerlingenvervoer“.

De aanvragers hadden als onderbouwing een verkeerde school gebruikt. “De aanvraag door de twee initiatiefnemers voldoet hiermee niet aan de wettelijke eisen”, aldus de toenmalige wethouder Geraats. “Hoe graag we het burgerinitiatief ook zouden willen steunen, op basis van onze beoordeling voldoet de aanvraag niet en kan dus niet worden opgenomen in het Plan van Scholen Primair Onderwijs 2019-2022″.

Vragen
Sinds het bekend worden van het slechte nieuws krijgen de initiatiefnemers veel vragen. “We willen daarom mensen oproepen om vooral contact op te nemen met de gemeente en daar hun behoeftes kenbaar te maken. Bel of mail maar laat horen wat je wil. Als er toch zou een school moet komen dan ligt het initiatief bij de gemeente” aldus Lot.

Meegroeischool
Kindercentrum Meegroeischool Nederweert is een initiatief van twee enthousiaste moeders uit Nederweert-Eind, Lot Gommers en Sara Nieuwenhuis. “Vanuit de behoefte van onze kinderen zijn wij bezig met het opstarten van een nieuwe bijzondere basisschool in Nederweert. Het moet een school worden waar kinderen op een natuurlijke manier gaan leren vanuit intrinsieke motivatie en op eigen tempo. Want zo leren wij het meest! Kinderen mogen leren op de manier die bij hen past. We willen dat onze school gaat meegroeien met de behoefte van de kinderen. De Meegroeischool, precies zoals we willen zijn” aldus de initiatiefnemers.

 

Advertentie

2 Reacties

  1. Goed dat het afgewezen die flauwekul staat niemand op te wachten toch kinderen hebben structuur nodig

    • Mag iedereen dat voor zichzelf uitmaken misschien? Niet alle kinderen zijn hetzelfde.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie