Skip to content

Gemeentecomplimenten bekend gemaakt

Redactie
11 december 2018 | 19:00

Advertentie

Brandweerpost Nederweert, de jubilerende voetbalvereniging Eindse Boys uit Nederweert-Eind en ondernemersfamilie Hofstede van Theeschenkerij Hof van Schoor ontvangen het Gemeentecompliment 2019 van de gemeente Nederweert. Ze krijgen de onderscheiding uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 3 januari in het gemeentehuis.

Het Gemeentecompliment is een gemeentelijke onderscheiding, een blijk van waardering voor getoonde inzet en verdiensten en een aanmoediging om vooral zo door te gaan. Het kan ook bedoeld zijn als waardering voor bijzondere prestaties of vernieuwend of bijzonder ondernemerschap. Het Gemeentecompliment wordt jaarlijks uitgereikt in de categorieën Sociaal Maatschappelijk (voorheen Cultuur), Sport en Ondernemerschap.

Verdienstelijk, bijzondere prestatie
Het college van burgemeester en wethouders reikt het compliment uit aan een persoon, vereniging, stichting, instelling of bedrijf uit Nederweert die/dat zich verdienstelijk maakt voor de Nederweerter gemeenschap en/of een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bij Ondernemerschap kan gedacht worden aan vernieuwend of uniek ondernemerschap, blijkend uit bijvoorbeeld aandacht voor duurzaamheid of bijzondere initiatieven.

Gemeentecompliment ‘Ondernemend Nederweert’ voor Theeschenkerij Hof van Schoor
Hof van Schoor was het eerste theehuis in onze gemeente. Tineke en Hans Hofstede waren pioniers toen zij vele jaren geleden in Schoor begonnen. Inmiddels voeren dochter Nienke en moeder Tineke de theeschenkerij. Het zijn positief ingestelde en gastvrije ondernemers die ook maatschappelijk betrokken zijn. Zij bieden kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Gemeentecompliment ‘Sociaal Nederweert’ voor: de Brandweer post Nederweert
Sinds jaar en dag beschikt Nederweert over goed opgeleide en betrokken vrijwilligers die zich verbonden voelen met onze gemeenschap. Het is niet vanzelfsprekend om dag en nacht in weer en wind voor de gemeenschap klaar te staan. Soms in gevaarlijke omstandigheden. Vooral het afgelopen jaar is door de vele natuurbranden op hen een groot beroep gedaan.

Gemeentecompliment ‘Sportief Nederweert’ voor RKVV Eindse Boys
Eindse Boys viert in 2019 haar 60-jarig jubileum. De club kent een grote mate van zelfwerkzaamheid en kenmerkt zich door de grote betrokkenheid van de leden onder het motto “Bij Eindse Boys Doen We Het Samen”. Tegelijk met het verenigingsjubileum bestaat het dames- en meisjesvoetbal 12,5 jaar. Jaarlijks organiseert de club samen met VSN een voetbalweek waaraan zo’n 250 kinderen deelnemen. Sinds 1982 loopt er een uitwisseling met het Duitse TuS Ahrbach.

Nieuwjaarsreceptie
Burgemeester Evers reikt de Gemeentecomplimenten 2019 omstreeks 19.45 uur uit tijdens de Nieuwjaarsreceptie. De receptie is op donderdag 3 januari van 19.00 uur tot 20.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Het gemeentebestuur toost dan graag samen met alle aanwezigen op het nieuwe jaar.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie