Skip to content

Informatieavond over windpark Nederweert-Ospeldijk

Redactie
7 december 2018 | 13:00

Advertentie

Newecoop, de energiecoöperatie van en voor burgers van Nederweert, organiseert op donderdag 13 december 2018 om 19.30-21.00 uur in De Pinnenhof een informatieavond over windpark Nederweert-Ospeldijk. Krijg dan alles te horen over de windmolen in Ospeldijk die door en voor de burgers van Nederweert wordt ontwikkeld. Ontdek deze avond of investeren in onze windmolen ook voor u interessant is. Velen gingen u al voor en kozen voor circa 5% rendement op de inleg, zoals bijvoorbeeld Thieu, en Bart.

Thieu Heijltjes
Dit jaar heb ik als lid van Newecoop geïnvesteerd in het burgerwindpark Ospeldijk: goed voor het milieu, goed voor onze gemeenschap en goed voor mij. De coöperatie is een lokaal initiatief van onze eigen mensen, die zich belangeloos inzetten voor een ideaal: een eigen windmolen. Ik was in 2017 op een van de vergaderingen van Newecoop. Op welke molen moest de keus vallen? Een heftige discussie van bestuur en techneuten. Ik was verbaasd van de kennis en de betrokkenheid. En dacht: ik doe mee! Want met Newecoop zit het wel goed. En die coöperatie denkt nu al aan allerlei extra gemeenschapsvoorzieningen, als de molen draait. En ik ben anders naar windmolens gaan kijken. Onderweg zie ik ze draaien, imposant en eigenlijk wel mooi. Hoe de natuur ons voorziet van alles! De energie, die we nodig hebben om comfortabel te leven. Om elektrisch te gaan auto rijden. Maar om de wind te vangen, moeten we samenwerken, samen molens bouwen. Bronnen van onuitputtelijke energie. En nog eens 5% rente op je geld

Bart Jonkers
Ik investeer in Burgerwindpark Ospeldijk omdat het een reële belegging is waar ik direct rendement van terug zie. Iedere morgen rijd ik naar mijn werk langs de Noordervaart. Het lijkt me mooi als er volgend jaar een molen draait waar ik zelf iets aan bijgedragen heb. Geld op de bank brengt niets op. Nu zijn er genoeg mogelijkheden om je geld te investeren. Neem bijvoorbeeld cryptocurrency of vreemde valuta. Maar dat zijn imaginaire concepten. Daar spreken we met zijn allen van af dat ze bestaan en waarde hebben zolang we er met zijn allen in geloven. Ik geloof in lokaal investeren omdat het er voor zorgt dat we als gemeenschap veerkrachtiger en onafhankelijker worden. Het energieverbruik van de gemeente lokaal opwekken is daar een onderdeel van. Met het geld dat ik heb bespaard door dit jaar niet op vakantie te gaan heb ik mijn participaties gekocht”.

Doe ook mee! Je bent van harte uitgenodigd voor de informatieavond. Kijk voor meer informatie op www.newecoop.nl/participeren.

Advertentie

1 Reactie

  1. Landschapsvervuiling….. zo zonde van dat beetje natuur wat we nog maar hebben ;(

    Daken genoeg voor zonnepanelen.
    Ik heb hier 20 meter dak, alleen geen geld om het vol te leggen.
    Dat ze daar maar eens echte goede subsidie voor geven.
    Ik denk dat veel Nederlanders daar dan aan mee willen werken en dan kan er heel veel zonneenergie opgewekt worden.
    Zonder het landschap te vervuilen, maar gewoon al op de bestaande bebouwing.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie