Skip to content

Politie stuit op hennepkwekerij in Weert (Foto’s)

Redactie
5 december 2018 | 12:22

Advertentie

Op industrieterrein De Noord heeft de politie, belastingdienst en gemeente woensdag in meerdere panden een doorzoeking gedaan. Aanleiding hiervoor is ‘actiedag ondermijning’. In een loods werden een hennepplantages aangetroffen verdeeld in twee ruimtes. De planten en apparatuur worden verwijderd en vernietigd. Het is niet bekend of er personen zijn aangehouden. Ook op de Winnerstraat in Nederweert werd een hennepplantage aangetroffen.

Ondermijnende criminaliteit
Politie, Openbaar Ministerie, RIEC, gemeenten en Belastingdienst zijn deze week gestart met interventies tegen ondermijnende criminaliteit in Limburg. Niet alleen in Limburg, maar ook in Zeeland en Brabant vinden deze week op tientallen locaties verschillende interventies plaats die gericht zijn op het tegengaan van ondermijnende criminaliteit.

Buitengebied en industrieterreinen
De actieweek richt zich met name op het agrarische buitengebied en industrieterreinen. Dit zijn de plekken waar verschillende vormen van ondermijnende criminaliteit zich afspelen. Gedacht moet worden aan bijv. een hennepkwekerij in een afgelegen bedrijfsloods of bijv. een productielocatie van synthetische drugs in een schuur van een boerderij. De bezoeken aan de locaties kunnen zowel bestuurlijk als strafrechtelijk van aard zijn. Ook zal de Belastingdienst interventies doen.

Gevaren van ondermijning
Ondermijning is een term die politie en justitie gebruiken voor criminaliteit waarbij de onderwereld en de bovenwereld met elkaar vermengd raken, zoals bij het witwassen van geld uit criminele activiteiten. Maar de ondermijnende effecten van de drugsindustrie strekken zich nog verder uit. Gevaren als drugslabs in woonwijken, het dumpen van giftig chemisch drugsafval in de natuur, het gebruik van excessief geweld in de openbare ruimte, bedreiging van lokale bestuurders en andere overheidsdienaren, intimidatie en corruptie en het ontstaan van parallelle samenlevingen in sommige steden hangen nauw samen met de illegale drugsindustrie.

Wegkijken is geen optie
Een breed offensief is nodig om ondermijning te bestrijden. Gemeenten, bedrijven, waterschappen, politie, brancheorganisaties en burgers kunnen iets doen. Ziet, hoort, ruik je onraad? Heb je het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via M (Meld Misdaad Anoniem). Bel dan 0800 -7000.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00
De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00

Advertentie