Skip to content

Nieuwe brandweerkazerne duurzamer maar ook duurder

Redactie
5 december 2018 | 18:00

Advertentie

De nieuw te bouwen brandweerkazerne in Nederweert wordt duurzamer maar daardoor ook duurder. Uit duurzaamheid oogpunt is besloten om de kazerne gasloos uit te voeren en wordt het gebouw uitgerust met zonnepanelen. Er wordt daarmee een duurzamer bouwwerk gerealiseerd.

De voordelen zijn CO2-reductie, energiebesparing en het opwekken van groene stroom. Omdat het gebouw van vierzijden zichtbaar is wordt ook extra aandacht besteed aan het uiterlijk van de kazerne.

Kosten stijgen
De kosten van de bouw stijgen hierdoor met 53.500 euro, als de gemeenteraad hiermee op 18 december instemt.

Uitstel oplevering
De oplevering van de nieuwbouw is verschoven van 1 april naar juli 2019. Door de aanpassing van de bouwplannen en omdat de aannemer meerdere kazernes tegelijk moet gaan bouwen, is de planning is aangepast.

  

Advertentie

1 Reactie

  1. Lachwekkend……..

    Zonne-energie vind ik niet meer dan logisch. De overheid heeft immers een voorbeeldfunctie én we zullen zuinig moeten zijn met onze aardbol. Dus dat er panelen op het dak komen van de nieuw te bouwen kazerne, is vanzelfsprekend.

    Wat NIET vanzelfsprekend is, is dat deze kosten later opgevoerd worden. Wie heeft er destijds een plan ingediend zonder de panelen?! Moet die niet heel hard op de vingers worden getikt?! Onder welke steen heeft die persoon de laatste jaren gewoond?!

    Of speelt hier wat anders: er wordt een plan ingediend, het wordt goedgekeurd en vervolgens kunnen we niet meer terug en worden nog vele kosten meer opgevoerd…… Het zou niet het eerste bouwproject van de overheid worden dat uiteindelijk vele, vele euro`s duurder is dan gepland.

    Ik begrijp niet dat het altijd hetzelfde liedje is als het om overheidsgeld gaat. Zouden degenen die hier voor verantwoordelijk zijn het met hun eigen geld ook zo doen? Bouwen en dan uiteindelijk tientallen procenten duurder uit zijn? Een tweedehands Japannertje willen kopen en vervolgens thuis komen met een nieuwe Tesla “omdat die toch milieuvriendelijker is”?

    Het ergste is dat niemand er iets over zegt, we het allemaal slikken en degenen die hun werk dus niet naar behoren gedaan hebben, straks de Champagne mogen drinken bij de opening van het pand en nog complimenten krijgen ook.

    Let wel: als er iemand voorstander is van een nieuwe kazerne, dan ben ik het wel. De locatie vind ik super en dat het een mooi, duurzaam pand moet worden, onderschrijf ik. De brandweer heeft het verdiend. Ze moeten altijd het vuile werk opknappen, dag en nacht, bij goed en slecht weer. Dus dat het pand met zonne-energiepanelen er komt, prima. Maar daar moet dan van begin af aan open en eerlijk over gecommuniceerd worden en niet achteraf om zo de politiek klem te zetten. Dus bouw het pand, maar degenen die verantwoordelijk zijn voor de trucendoos die weer open getrokken wordt, verdient een zeer pittig functioneringsgesprek.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie