Skip to content

Restauratie monumentaal Clerinxorgel

Redactie
23 november 2018 | 15:00

Advertentie

Tijdens het benefietconcert op 8 november is het contract getekend voor een grote restauratie van het Clerinxorgel in de St. Lambertuskerk. Het nú getekende contract met van Rossum Orgelbouw betreft niet de totale gewenste restauratie. Voor een volledig afsluitend deel kan pas opdracht worden gegeven zodra het resterend bedrag van ongeveer € 50.000 door acties en donaties is bijeengebracht. De opdracht langer uitstellen was geen optie vanwege prijsindexatie, aflopende subsidie-termijnen en de momentele zeer slechte conditie van dit cultuurhistorische instrument.

Het actiecomité voor restauratie van ons monumentale Clerinx-orgel rekent op de hulp van de Nederweerter bevolking en bedrijfsleven om het tekort in het komende kalenderjaar bij elkaar te brengen zodat ons Clerinx-orgel, een van de weinige van onze voorouders geërfde Nederweerter cultuurgoederen, voor de volgende generatie bewaard blijft en in ieder geval de volgende 75 jaar weer in volle glorie kan en zal klinken.

Om het mogelijk te maken dat iedereen een bijdrage kan leveren aan dit project heeft het comité een publieksactie bedacht waarbij het adopteren van de in totaal 1663 orgelpijpen een mooie gelegenheid zou zijn om één of meer orgelpijpen te adopteren voor € 15 euro per orgelpijp. Deze orgelpijpen zijn op dit moment fysiek aanwezig in het orgel maar ze moeten allemaal een “grote beurt” krijgen en een gift of adoptie zal de geldzorgen aanmerkelijk verlichten. 
Voor grotere giften is het natuurlijk ook mogelijk om een hele of gedeeltelijke pijpenrij (register) te sponsoren, gemiddeld heeft elk register 56 orgelpijpen. Daarnaast is het altijd ook nog mogelijk om noodzakelijk nieuw pijpwerk, klavieren of de renovatie van windlade(s) te adopteren, desgewenst met naamsvermelding in of nabij het instrument. Het actiecomité informeert je graag over de kosten en mogelijkheden hiervoor.

Verder is het de bedoeling om in het voorjaar een gerichte sponsoractie op te zetten richting Nederweerter bedrijven, dit wil niet zeggen dat deze zich niet nú al kunnen aanmelden.
 Voor het adopteren van een of meer orgelpijpen liggen achter in kerk formulieren klaar, maar men kan ook op de website digitaal een formulier invullen en verzenden. De adoptie bijdrage kan vervolgens worden gestort op rekeningnummer NL80 RABO 0135507227 ten name van  Sint  Lambertus parochie Nederweert onder vermelding van “Orgel” en je adres voor nieuwsbrief etc. Op de website kun je alles lezen over het monumentale Clerinxorgel en de noodzaak van de restauratie.

Alle giften vallen onder de ANBI-regeling van de Sint-Lambertuskerk en zijn dus, volgens de hiervoor geldende regels, fiscaal aftrekbaar.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie