Skip to content

Wethouder Cuijpers neemt kijkje in keuken van thuiszorg

Redactie
21 november 2018 | 16:00

Advertentie

Voor de heer De Wit zijn de medewerksters van de thuiszorg inmiddels een bekend gezicht. Ze komen hem al een tijdje helpen met de huishoudelijke klussen. Op woensdag 7 november kreeg hij echter ook bezoek van wethouder Cuijpers. Hij kwam samen met zorgcoördinator Gosse Haga van Tzorg meedraaien met Tzorg-medewerkster Loes Koolen. Dit in het kader van de MeeZorgWeek die de organisatie jaarlijks organiseert.

Huishoudelijke hulp
Tzorg is een landelijke thuiszorgorganisatie die in veel gemeenten in Nederland thuiszorg levert aan mensen met een indicatie voor hulp in de huishouding. In Nederweert is Tzorg één van de gecontracteerde aanbieders voor huishoudelijke hulp. Tzorg doet dat onder het motto: Zekerheid van aandacht thuis.

Aan de slag
De thuiszorgploeg werd door de heer De Wit hartelijk ontvangen en er was even tijd voor een kopje koffie en een praatje. Daarna ging wethouder Cuijpers met de medewerkers van Tzorg aan de slag met een aantal huishoudelijke taken.

Persoonlijk contact
De wethouder onderstreept het belang van de MeeZorgWeek: “De week is bedoeld om duidelijk te maken dat het persoonlijke contact en het sociale aspect van deze dienstverlening belangrijk zijn. Het maakt dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen en zich minder eenzaam voelen. Soms is de thuishulp het enige bezoek dat mensen ontvangen. Dan is het goed dat de medewerkers eenzaamheidssignalen kunnen doorgeven aan de steunpunten in de wijken, zodat meer aandacht kan worden geschonken aan deze mensen”.

Goede afspraken
Het is belangrijk dat mensen in een schoon en leefbaar huis wonen. Dat voelt prettig en geeft mensen voldoening. Daarom is het goed dat de gemeente met de zorgaanbieders goede afspraken heeft gemaakt over de inzet van de thuishulp voor onze inwoners. En dat de thuishulp het goed doet, blijkt wel uit de hoge score die de gebruikers geven voor het werk dat de medewerkers verrichten.”

Leuk en leerzaam
Het was een leuke, maar vooral ook leerzame ochtend voor Henk Cuijpers. Zijn ervaringen zal hij zeker meenemen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie