Skip to content

Herenboeren Land van Weert gaat bijna van start

Redactie
10 november 2018 | 17:45

Advertentie

De locatie is gevonden. De coöperatie is opgericht en inmiddels zijn zo’n 125 huishoudens toegetreden. Herenboeren Land van Weert kan echter nog meer leden gebruiken. Samen met enthousiaste leden wordt het Herenboerenconcept in het Weerterland uitgedragen.

Het Herenboerenconcept
Waar gaat het ook al weer om?  De herenboeren: ‘Gezond en lekker eten voor een goede prijs. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur. Hiertoe gaan we ons eten in ons eigen omgeving produceren en gaan we op onze eigen boerderij onze boodschappen doen.’ Tijdens de recente promotieactiviteiten zijn veel leuke gesprekken geweest met geïnteresseerden. Er waren weer veel positieve reacties. Een bezoeker zei: ‘Wat fijn dat dit initiatief in Weert nu aan de gang is, het komt echt tegemoet aan een behoefte die onder veel inwoners leeft.’

Veelgestelde vragen waren: ‘Komt er een ophaalpunt in Nederweert en kan ik de eenmalige bijdrage in termijnen betalen? Het bestuur van de Herenboeren meldt dat er een extra ophaalpunt komt in Nederweert en ‘we zijn bezig met afhaalpunten in het centrum van Weert en Stramproy. Dat is niet alleen handig voor de leden, maar het is vooral ook heel duurzaam omdat het onnodig gebruik van gemotoriseerd verkeer voorkomt’. De eenmalige bijdrage kan in acht termijnen betaald worden.

Meer vragen?
Zondag 11 november rondleiding op locatie

Wil je zelf zien waar de Herenboeren hun ideeën willen realiseren? Kom dan zondag 11 november om 10.30 uur naar de Herenboerenlocatie Stillenoord. Leden van Herenboeren Land van Weert staan klaar om je rond te leiden. Aanmelden is niet nodig. Klik hier voor meer info.

Woensdag  14 november informatieavond
Woensdag 14 november zijn geïnteresseerden om 19.30 uur welkom in het Natuur- en Milieu Centrum de IJzeren Man. U ontvangt dan een uitgebreide toelichting over de plannen. Stel uw vragen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Weer twee momenten om in te kunnen stappen in de coöperatie Herenboeren Land van Weert. Kies samen met ons voor het produceren van duurzaam, gezond en bovenal smakelijk eten.

Advertentie

1 Reactie

  1. Toch raar dat alles in kannen en kruiken schijnt te zitten, terwijl er nog geen vergunning aangevraagd is.
    Heeft er iemand van de ingeschreven leden hun huiswerk gedaan ?
    Je investeerd toch een hoop geld in een project !


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie