Skip to content

5 x 11 jaar is een hele tijd

Redactie
9 november 2018 | 19:33

Advertentie

Op zaterdag 17 November is de jubileumreceptie van KV de Piepkukes uit Nederweert-Eind. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom om de vereniging te komen feliciteren. Ook zullen diverse verenigingen vanaf 20.00 uur langs de tafel komen om de vereniging te feliciteren. Als voorbereiding op deze dag hebben wij onze twee jubilarissen van 5×11 even gesproken.

Annelies van Kempen-Verstappen
Annelies was 8 jaar toen vader (Sjaak Verstappen) haar vroeg om mee te gaan als dansmarietje, samen met Nel, Lenie en Ine. Dat vond ze erg leuk en deed het dan ook meteen, ze heeft dit zelfs meer dan 11 jaar actief volgehouden en in de tussentijd is ze ook trainster geworden van diverse groepen en ook zeker het danspaartje. Dat waren hele succesvolle jaren van de Kwikstertjes. Onvergetelijk was het die keer dat ze met de groep moesten optreden in Duitsland op een luchtvaartbasis, het leek wel een gevangenis en de dansmarietjes werden dan ook van deur tot deur begeleidt, het was dan ook erg spannend voor ze. Toch hebben ze een goed optreden verzorgd en met name veel lol gehad in de bus naar huis. Raadslid Han reedt en de Kwikstertjes maakten het zelfs zo bont dat het luik bovenin de bus eruit vloog. ‘Onvergetelijk’, zegt Annelies. De groep van toen, ongeveer 44 jaar geleden, had zo een hechte band, ze verzorgden jaarlijks wel 35 keer een optreden. Zelfs na al die jaren komen ze nog geregeld samen om van alles te ondernemen. Door de jaren heen is er wel van alles veranderd, maar het is wel goed dat er in Eind nog altijd vastelaovundj wordt gevierd en zo lang als ik kan zal je mij tegen komen in Weert, Nederweert of in Nederweert-Eind.

Piet van Eijk
Piet is vanaf zijn 29e lid. Pierre Stienen vroeg hem om bij de raad van elf te komen en dat heeft hij dan ook gedaan. Binnen de vereniging heeft Piet heel veel gedaan, hij was behalve raadslid ook bestuurslid, vooral voor de dansmarietjes. Daarbij was hij een aantal jaren voorzitter van onze vereniging en nu is hij al jaren erelid. Hij heeft veel gedaan voor de wagenbouwers van de Schuuvers, waar hij heel veel plezier aan heeft beleefd. Onvergetelijk was voor hem de dag, dat ze op zondagochtend naar de receptie van de Pinmaekers gingen en aansluitend naar de Peel bij de Törfstaekers gingen Frühshoppen. De zondag werd dan afgesloten bij de Kuukekoeej, toen bij Broer en Truus. Piet en ook Toos komen nog altijd graag naar onze activiteiten. De bonte avond, prinsenreceptie, de Heilige mis en de afsluiting op vastelaovundj dinsdag willen ze niet missen. Echter heeft Piet in al die 55 jaar één keer verstek moeten laten gaan, in 1992 was hij niet meer fit genoeg na het tweelingenbal. De saamhorigheid is minder dan in de tijd dat Piet en Toos gingen feesten, maar ze vinden het nog altijd heel speciaal dat tijdens de optocht in Nederweert zoveel bekenden uit Eind meedoen. Ze vinden zeker dat vastelaovundj moet blijven bestaan en ze hopen dat de mensen net zoveel lol en plezier hebben als zij in hun tijd. ‘Meer plezier kun je niet hebben’, zegt Piet.

De Piepkukes zien jullie graag op deze receptie en vanaf 21.30 uur is er een artiestenavond voor iedereen. Deze is kosteloos toegankelijk. Met diverse optredens van o.a. The Deejays, Shakin DJ’s en Ed & Frans. 

Jubileumprogramma 5×11 jaar KV de Piepkukes

  • Woensdagavond 14 november | Voorronde Buutte finale i.s.m. LVKA
  • Zaterdagavond 17 november | Jubileumreceptie en Artiestenavond | Met the Deejays, diverse Limburgs artiesten, o.a. Ed & Frans en de Shakin’DJ’s
  • Zondagmiddag 18 november | Jubileum Games met Kuke Race | Met Samba Band As Arrias en Moerepetazie.

Alle info vind je op de website www.depiepkukes.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie