Skip to content

Lezing Yanick Douven en Lars Mennen over ‘robotisering en zelfrijdende auto’s’

Redactie
7 november 2018 | 16:32

Advertentie

Op uitnodiging van de jubileumcommissie ’50 jaar Philips van Horne’ geven Yanick Douven (28; Nederweert) en Lars Mennen (24; Stramproy) op vrijdag 16 november in Theater de Huiskamer een lezing over ‘robotisering in de samenleving (met name robotisering oogchirurgie en voetbalrobots…) en de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s’.

Het is inmiddels de vierde lezing in een serie van zes presentaties van oud – Philips van Horne leerlingen. Eerder werden er al onder grote belangstelling lezingen gegeven door Peter Terium, Yasin Temel en Adriana Esmeijer. Aanvang 20.00 uur. Kaartjes à 5 euro zijn te reserveren via www.theaterdehuiskamer.nl of, indien plaats, te koop aan de dagkassa. Vanaf ca. 21.00 uur is er ruimte voor het stellen van vragen.

Na afloop is er in het Theatercafé, om 21.30 uur, een gezellige nazit met livemuziek van oud-leerling Wendy van Dooren, bijgestaan door Yanick Douven (piano) en Joerik van Dooren (akoestisch gitaar). Degenen die rustig willen napraten kunnen terecht in de serrekamer naast het Theatercafé.

Actueel
De jonge wetenschappers Douven en Mennen zullen niet alleen ingaan op hun Philips van Horne periode maar ook ‘op hun loopbaan, over gemaakte keuzes, over beslissende momenten in hun leven, over inspirerende mensen in hun omgeving en uiteraard over hun huidige beroep…’.  Yanick Douven is als promovendus verbonden aan de faculteit Werktuigbouwkunde van de TU in Eindhoven, afdeling Control Systems Technology. De focus van zijn verhaal zal liggen op robotisering van de samenleving en met name op ‘robot geassisteerde’ oogchirurgie (inschakelen van robots bij netvliesoperaties) en voetbalrobots. Lars Mennen woont en werkt in Cambridge en is verbonden als Software Developer (Machine Learning) bij FiveAI. Dit inventieve bedrijf houdt zich o.a. bezig met zelfrijdende auto’s en het verkeersveiliger en milieuvriendelijker maken van steden door middel van ‘autonomie in de mobiliteit’.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie