Skip to content

Fietsverlichtingsactie OBS De Klimop Nederweert (Foto’s)

Redactie
6 november 2018 | 16:00

Advertentie

Vorige week vond, net als bij alle basisscholen in de gemeente Nederweert, op OBS De Klimop in Nederweert de verkeersweek plaats. Tijdens deze week stond de ANWB fietsverlichtingsactie centraal. Vanwege het slechte weer werd de fietscontrole echter verplaatst naar deze week. Op 5 november hebben de vrijwilligers van Veilig Verkeer afdeling Nederweert de fiets gecontroleerd van de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van BS De Bongerd. Vandaag hebben ze de fietsen gecontroleerd op BS Budschop en OBS De Klimop.

De leerlingen van de Leerlingenraad hielden vorige week een interview met de plaatselijke wijkagent, Joost-Jelmer Kasper.

Resultaten
In het algemeen kunnen we stellen dat het elk jaar toch beter wordt met betrekking tot de verlichting en de fietsen steeds in betere staat zijn” aldus Huub Bosch van Veilig Verkeer afdeling Nederweert. “Toch werden bij een aantal fietsen, vooral in de bovenbouw van de scholen, geconstateerd dat de verlichting nog niet in orde was”. Ook werd er bij een groot aantal fietsen geconstateerd dat de reflectie aan de achterzijde van de fietsen en in de wielen nog te wensen over laten. “Hier dienen de ouders meer aandacht aan te besteden“.

Wintertijd
De wintertijd is weer van start gegaan en de donkere dagen staan voor de deur. Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer. Al helemaal als zij hun verlichting niet op orde hebben. Met fietsverlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 %.

Fietsverlichtingsactie ANWB
Omdat veel van onze leerlingen elke dag van en naar school fietsen is goede fietsverlichting belangrijk. Daarom worden vandaag en donderdag door ouders en vrijwilligers de fietsen van de kinderen gecontroleerd op verlichting en op andere veiligheidsaspecten. Verder wordt er deze week dagelijks in de klas aandacht besteed aan het goed verlicht zijn in het donker. Aandacht als fietser in het donker maar ook als voetganger. Op deze manier worden de kinderen zich bewust van het belang van goede verlichting in het verkeer.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_19-Huidinstituut-Purife-viert-2jarig-bestaan
Wie jarig is trakteert!
19 september 2024 | 12:00
Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39

Advertentie