Skip to content

Waarderingsactiviteit voor alle mantelzorgers uit Nederweert

Redactie
5 november 2018 | 15:00

Advertentie

Zaterdag 10 november is de ‘Dag van de Mantelzorg‘. In Nederweert zijn daarom alle mantelzorgers op vrijdag 9 november vanaf 12:30 – 16:00 uur welkom in de Dorpsherberg in Ospel voor de jaarlijkse ‘waarderingsactiviteit‘. De dag wordt officieel geopend door wethouder Cuijpers van de gemeente Nederweert. Na de opening is er een lunch met muziek van zanggroep Tössedoôr.

Rick
Van uit het Rick worden optredens verzorgd. Met dans en tekst vertelt Sophie over een jong verliefd meisje dat zich voorbereidt om ‘s avonds haar grote liefde te gaan ontmoeten. Maar wat vindt haar vader hiervan….?

Persoonlijk een presentje
Zaterdag 10 november gaat mantelzorgconsulent Sandra Hermans met vrijwilligers persoonlijk, aan huis, een presentje bezorgen bij alle mantelzorgers.
(mantelzorgers zijn hiervoor reeds aangemeld).

Dag van de Mantelzorg
In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Op deze 10de november worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie