Skip to content

De Philips van Horne MTB-Toertocht Jubileumeditie

Redactie
2 november 2018 | 11:00

Advertentie

Toer- en WielerClub Weert (TWC Weert) organiseert op zondag 11 november voor de 5e keer de Land Van Horne MTB- Toertocht. Dit jaar zal de tocht in het teken staan van het Van Horne Jaar. Omdat het 450 jaar geleden is dat Philips van Horne werd onthoofd, wordt de 5e editie van de Land van Horne MTB-Toertocht eenmalig omgedoopt tot Philips van Horne MTB-Toertocht. De tocht wordt georganiseerd samen met de Philips van Horne Scholengemeenschap, die in het schooljaar 2018-2019 haar 50-jarig jubileum viert. In dit kader is een MTB-variant gemaakt van Het Graaf Van Horne wandelpad. 

Weert is bij veel wandelaars bekend om zijn “Van Horne pad”. Een prachtig wandelpad over 93 km dat je kennis laat maken met alle natuurgebieden die het land Van Horne (Weert) rijk is. Deze jubileumeditie is eenmalig en heeft een unieke en uitdagende MTB-route van 100 km, die de contouren van het gewaardeerde Van Horne wandelpad volgt. De route kan ingekort worden tot 65, 55, 40 of 30 km. Voor kinderen of beginners is er een route van 15 km.  

Deze tocht is met die ruime keuze in afstanden geschikt voor zowel recreatieve als sportieve fietsers op een ATB- of MTB-fiets voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. 

Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8:00 tot 10:30 uur (voor de 65 en 100 km tot 9:00 uur) bij Partycentrum De Sluis, Industriekade 58 in Weert. 

School in Malawi
Aan het jubileum is ook een goed doel verbonden. Deelnemers kunnen het jubileum-onderwijsproject van de Philips van Horne in Malawi steunen door € 1,00 extra inschrijfgeld te betalen die voor 100% wordt gebruikt voor de Chipala school in een krottenwijk in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. De Chipala school heeft 8500 leerlingen, 22 lokalen, 75 docenten en het gemiddelde aantal leerlingen per klas is ca. 250 (!). Bijna alle leerlingen krijgen les in de openlucht. Het hele jubileumjaar door organiseert de school acties voor de financiering van de bouw van twee klaslokalen.

Zie: www.philipsvanhorne50.nl of FaceBook pvh50

Inschrijfgeld: € 5,00 + € 1,00 en voor NTFU leden € 4,00 + € 1,00 (Scan to go aanwezig). Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen. Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een bewaakte fietsenstalling aanwezig.

Voor meer informatie www.twcweert.nl 

Algemene informatie Philips Van Horne MTB-Toertocht 

De route
De route door het Land van Horne voert ons door het uitgebreide natuurgebied Kempenbroek met onder andere de schitterende gebieden Kruispeel, Wijffelterbroek, Laurabossen, Tungelerwallen, De Krang, Weerterbos en de Tungelroysebeek. Alle routes zijn volledig voorzien van routepijlen. 

Aard van de route
Deze route rond Weert is afwisselend en uitdagend door de beklimming van de voormalige vuilstort Delbroek in Altweerterheide. Ze voert over zandwegen, singletracks en af en toe een stukje asfalt. Een route die zeer uitdagend is voor ervaren mountainbikers. Op de zware delen van de route is een alternatieve, minder zware route uitgezet. Hierdoor is de Philips van Horne MTB-Toertocht ook geschikt voor startende of minder ervaren mountainbikers. 

Afstanden
De deelnemers kunnen kiezen uit 5 afstanden: 30, 40, 55, 65 en 100 km. Dit jaar is er ook weer een kidsroute van 15 km.

Rustplaats
Op de rustplaats worden gratis soep, koeken, bananen, energiedrank en thee aangeboden.  Ook dit jaar is zeer ruim ingeslagen, zodat ook bij een groot aantal deelnemers voor de late starters nog steeds voldoende beschikbaar is. 

Foto: Arjanne van der Voorst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie