Skip to content

Subsidie mogelijk voor aanpassen gevels in centrum Nederweert

Redactie
31 oktober 2018 | 15:32

Advertentie

Om de leegstand in het centrum van Nederweert tegen te gaan, doen we mee aan de Pilot Leegstand van de Provincie Limburg. Samen met de Ondernemersvereniging Nederweert en de Vereniging van Vastgoedeigenaren Nederweert is een plan van aanpak opgesteld en ingediend bij de Provincie. In dit plan van aanpak staan diverse maatregelen om de leegstand aan te pakken en het centrum te versterken. Eén van de maatregelen is de gevelsubsidie.

Gevelsubsidie
De gevelsubsidie is een maatregel om (leegstaande) panden/reclame-uitingen in het centrum op te waarderen. Door verbetering van de uitstraling van panden en reclame-uitingen verbetert de uitstraling van het centrum. Dit heeft een positief effect op de aantrekkelijkheid van het centrum voor zowel de consument en ondernemers. Ook draagt het bij aan de courantheid van winkelpanden en de potentiele vestiging van nieuwe bedrijven.

Wie kan subsidie aanvragen?
Een pandeigenaar of huurder van een pand in het (kern)winkelgebied kan aanspraak maken op de gevelsubsidie. De werkzaamheden leveren een bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van het winkelpand. Dit kan zijn:

  • Het historisch karakter van de gevel reconstrueren of zichtbaar maken.
  • Een gevelaanpassing die past bij de (historische) context van de panden in de directe omgeving.
  • Modernisering van een verouderde winkelgevel.

Wat zijn de voorwaarden?
Er zijn een aantal voorwaarden voor het verlenen van de subsidie:

  • Voor achterstallig onderhoud, gevelreiniging of achterstallig schilderwerk aan gevels verleent de gemeente geen subsidie
  • De subsidiebijdrage is maximaal 50% van de totale kosten voor de gevelaanpassing met een maximum van € 15.000 per aanvraag.
  • De kosten die in aanmerking komen voor vergoeding, zijn de kosten voor materiaal en loon.

Heb je interesse?
Je kunt je aanmelden voor de subsidie vóór 22 november 2018. Wat moet je daarvoor doen?

  • Stel een korte beschrijving op van de werkzaamheden die je gaat uitvoeren, voorzien van een eerste ruwe ontwerpschets. Geef daarnaast ook kort aan wat het doel is van de gevelaanpassing.
  • Deze gegevens kun je mailen naar b.thijssen@nederweert.nl. Graag in je mail de gegevens van de pandeigenaar vermelden en aangeven om welk pand het gaat.

Na de aanmelding ontvang je uitgebreidere informatie over het vervolg.

Meer informatie
Als je meer wil weten over de subsidie, dan kun je contact opnemen met Bram Thijssen van de gemeente Nederweert. Hij is bereikbaar via mail: b.thijssen@nederweert.nl of telefonisch via (0495) 677111.

Pilot Leegstand
Deze gevelsubsidie is één van de onderdelen uit de Pilot Leegstand. De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg. Binnenkort informeert de gemeente over de andere maatregelen die in het kader van de pilot worden ontwikkeld.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie