Skip to content

Jasper Heesakkers beoogd Kanselier V.V. de Rogstaekers

Redactie
30 oktober 2018 | 20:00

Advertentie

Op zondag 11 november 2018 openen de Rogstaekers in het Munttheater in Weert het nieuwe carnavalsseizoen. Tijdens de zitting ‘Vorst oppe Troeën’ zullen de aanwezigen met een steek dit hoofddeksel op aangeven van Vorst Stan opzetten ten teken dat het nieuwe seizoen weer is begonnen. In zijn troonrede zal de Vorst terugblikken op het afgelopen carnavalsjaar en uitweiden over hetgeen carnavalsvierend Weert in de komende periode kan verwachten. Een drietal aspirant-leden zal met de hand op de Rog de eed afleggen en vanaf dat moment volledig worden opgenomen in de Rogstaekersvereniging.

Extra aandacht gaat op deze avond uit naar de installatie van de nieuwe Kanselier. Deze functionaris binnen de vereniging is herkenbaar aan een bijzondere draagmedaille en een steek met een bontje. Hij is plaatsvervangend Vorst en vicevoorzitter van de vereniging. Beoogd Kanselier is Jasper Heesakkers, die sinds enkele jaren lid is van de Rogstaekers en die door de bijzondere werkgroep als kandidaat is voorgedragen. Heesakkers over zijn aanstaande benoeming: “Ik vind het een grote eer om op deze manier een bijdrage te leveren aan het levend houden van de Weerter Rogstaekers ‘vastelaovendj’. Dit feest vol prachtige tradities hebben wij gekregen van onze voorgangers en het is een taak van ons allemaal om dat op een eigentijdse manier door te geven.

Na het officiële gedeelte wordt de avond voortgezet met een gezellig samenzijn in de foyer van het theater, waarbij de muziek verzorgd wordt door The Deejays. De entree (inclusief consumptie) bedraagt € 2,50 en kaartjes kunnen worden besteld bij het Munttheater.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie