Skip to content

Verzet tegen Herenboeren | Blijft Stillenoord Stil?

Redactie
25 oktober 2018 | 11:46

Advertentie

Herenboeren Weert wil, zoals bekend, op een gebied gelegen tussen de Kruispeelweg en de Diesterbaan in Weert, een soort van grote volkstuin inrichten voor 200 gezinnen. De gemeente Weert en de buurtschap Kruispeelweg zien dit niet zitten op deze locatie.

Ingezonden brief

Volgens de buurt zijn er al meer dan genoeg verkeersbewegingen op de Kruispeelweg. Volksloop, wandelaars, mountainbikers, triatlon, hondentrainingen, twee campings , sluipweg voor recreatieplaats het blauwe meertje etc. Allemaal activiteiten welke de laatste jaren steeds meer verkeer geven. Met de komst van de Herenboeren welke van plan zijn educatieve bijeenkomsten te houden voor scholen, voorlichtingsdagen voor hun leden (200 gezinnen met gemiddeld 3 personen kan oplopen tot 600 man), uitgifte van goederen op locatie etc. etc. zouden het aantal verkeersbewegingen ontoelaatbaar toenemen.

Volgens de gemeente zijn de plannen bekend, echter heeft het bedrijf nog geen enkele vergunning aangevraagd en zullen de meeste geplande activiteiten volgens huidige bestemmingsplan niet kunnen worden vergunt. Tevens geeft de wet milieubeheer geen mogelijkheid tot het houden van dieren op deze locatie.

Bij navraag geeft de gemeente aan, niet mee te willen werken aan dit plan op deze locatie, en is van plan de Herenboeren een alternatieve locatie aan te bieden, welke centraler ligt en geen restricties heeft met het daar geldende bestemmingsplan.

Waarom willen de herenboeren juist dit gebied gebruiken? Waarom is er niet naar alternatieve locaties gezocht? Nogmaals door de gemeente is er minimaal één alternatieve locatie aangewezen. Het gebied Stillenoord wordt al tientallen jaren niet gebruikt als zijnde akkergrond.Momenteel is het om te zien een mooi natuurgebied waar het nodige wild aanwezig is.Het plan van de Herenboeren zou dus een verstoring van deze dieren hun biotoop veroorzaken. Verder schijnt de grond niet geschikt te zijn voor het kweken van groente, en dient sterk bemest te moeten worden. Het grondwater zou vervuild zijn. Verder is de afstand van deze locatie vér van de meeste leden af, welke van Nederweert en Weert moeten komen.

De buurt

Lees ook

Advertentie

5 Reacties

  1. Erg klunzig om hier geen overeenstemming met de gemeente te hebben voor contact met de media.

    Dit zijn duidelijk geen echte boeren !!

    • Inderdaad, echte boeren hebben eea al lang bekonkeld met de gemeente voordat er ruchtbaarheid aan wordt gegeven, zodat de iedereen voor een voldongen feit staat.

    • Zo is dat Piet!

      Ik ben zelf geen boer, maar heb genoeg boeren in mijn kennissenkring om te weten dat echte boeren dit voortvarender aan zullen pakken!

    • Bekonkeld vind ik weer zo’n beladen woord. Een goed ondernemer, waar boeren ok onder vallen, had eerst contact opgenomen met de gemeente. Daar had hij verteld wat zijn, of haar, plannen waren. Vervolgens aangegeven wat de impact zou kunnen zijn, volgens hem of haar op de omgeving en op het milieu. Voor het milieu is dat in dit geval vooral ammoniak en geur, voor de omgeving geluid en vervoersbewegingen. Tegenwoordig vraagt een gemeente dan ook af je al met de buurt om de tafel hebt gezeten, daar je plannen aan hebt uitgelegd. En ook wat zij daar vaan vonden.
      Hier is dit alles duidelijk niet gebeurd. Maar wat veel erger is, de buurt ziet het niet echt zitten. Kennelijk is er iets teveel op vertrouwd dat het maatschappelijk positieve effect van het plan de buurt en omgeving wel over de streep zou trekken.

  2. Bestemmingsplan en wet milieubeheer zijn niet overeenkomstig met dat gene wat de herenboeren willen.
    Dus normaal gesproken worden de plannen afgewezen en gaan dan niet door.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie