Skip to content

Politie en gemeente waarschuwen voor klusjesmannen

Redactie
22 oktober 2018 | 12:27

Advertentie

De politie en de gemeente Nederweert waarschuwen je voor (Ierse) klusjesmannen in de regio. Het gaat om personen die bij je aanbellen en aanbieden om jouw gevel of dak schoon te maken of tuinwerkzaamheden te verrichten. De inwoners die daar al gebruik van maakten, moesten grote bedragen betalen voor klussen of waren niet tevreden met de uitvoering van de afgesproken werkzaamheden.

Hoge rekeningen
Bewoners wordt bijvoorbeeld verteld dat hun dak onderhoud nodig heeft. Vervolgens krijgen ze hoge rekeningen gepresenteerd die ze contant moeten betalen. Ook zijn er bewoners die vooraf betalen, geen kwitantie krijgen en niet exact weten met wie ze te maken hebben. Vaak wordt ook intimiderend opgetreden en wordt het werk niet afgemaakt

Door het hele land
De politie adviseert om niet in zee te gaan met deze vaak Engelssprekende (vaak Ierse) klussers. Zij rijden meestal in bestelbusjes en trekken door het hele land. In juli waren ze actief in andere regio’s zoals Tilburg en Oss. Nu zijn ze in onze buurt actief.

Strafbaar feit
De politie waarschuwt je voor het feit dat in het verleden dergelijke klusjesmannen vaak niet de afgesproken prestatie en de verwachte kwaliteit leverden. Ook ontstaan er achteraf regelmatig discussies over een te hoge rekening. Er is echter alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners opgelicht zijn. In de overige gevallen gaat het dan om een zogenaamd civiel geschil.

Niet doen
De politie raadt geïnteresseerden aan om vooraf een gespecificeerde offerte aan te vragen en de identiteit van de klusjesmannen vast te stellen. Zo kan een weloverwogen besluit genomen worden. Nog beter, ga gewoon met een erkend lokaal of regionaal bedrijf in zee. Dat kan je een hoop ellende besparen!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie