Skip to content

Boerin vond Professor

Redactie
18 oktober 2018 | 10:00

Advertentie

Wellicht heb je in mei het nieuwste programma van Yvon Jaspers gezien: Onze Boerderij. Hierin heeft Boerin Agnes, ook bekend als eerste boerin in het tv programma Boer zoekt Vrouw, haar verhaal verteld. Door overheidsingrijpen staat de toekomst van haar boerderij op losse schroeven. Toen Professor Peter Peters haar verhaal zag en hoorde, heeft hij haar de helpende hand gereikt. Agnes wil in de nabije toekomst als spreker over het vrouwelijk en/of agrarisch ondernemerschap, haar horizon gaan verbreden en de gehele wereld weer trots laten worden op de agrarische sector. Hopelijk is dit voor haar een kans om hiermee extra inkomsten voor haar boerderij te vergaren om zo het bedrijf in de benen te houden.

Als voorproefje hierop, gaan Prof. Peter Peters en Agnes op zondag 28 oktober 2018 in Parkzaal Musis in Arnhem een matineevoorstelling verzorgen. Op 4 november staan ze in het Munttheater in Weert en op 18 november in De Nieuwe Kolk in Assen.

Agnes: ”Tijdens deze voorstelling ga ik vertellen over hoe de boer in mij naar boven is gekomen en hoe je met uitdagingen als een wisselend politiek klimaat jezelf staande kunt houden. De boeren sector is de mooiste sector die er is, heel de wereld kijkt naar de Nederlandse boeren en onze producten worden over de gehele wereld geconsumeerd, reden te meer om ons allen weer trots te laten zijn op deze sector en op de boeren.

Prof. Peter Peters is als oudste zoon geboren in een boerengezin. Hij was beoogd bedrijfsopvolger, maar hij heeft uiteindelijk anders besloten. Nu is hij een zeer belangrijk persoon geworden in de nano microbiologie, die oorzaken en oplossingen zoekt voor ziektes als bijvoorbeeld TBC, HIV en tubercullose.

Hieraan vooraf is vorige week aan hen beiden door de organisatie van TEDx Maastricht de kans geboden in het MECC in Maastricht op het podium een talk te houden over het als boer omgaan met constant wisselende regelgeving en de invloed die microbiologie kan hebben op het voorkomen van ziektes. Tevens is er door Agnes een boekwerk gemaakt over de boer in haar dat na afloop verkocht gaat worden.

Foto: Renée Geerards

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie