Skip to content

Veel politie op de been tijdens grote heterdaadoefening (Video/Foto’s)

Redactie
12 oktober 2018 | 19:00

Advertentie

Donderdagmiddag en avond hebben de politie en boa’s zogenaamde ‘heterdaadoefeningen’ gedraaid in de gemeente Nederweert. De heterdaadoefening is niet alleen een oefening voor de politie. Ook Burgernet en de WhatsApp-groepen werden meegenomen in de scenario’s. Juist die laatste twee zijn de oren en ogen van de politie.

Insluiping Woonzorg-complex St. Joseph Nederweert
In het Woonzorg-complex St. Joseph had een insluiping plaatsgevonden. Meerdere verdachten sloegen op de vlucht. Er werd een laptop buitgemaakt. Meerdere politie eenheden, een politie helikopter, een hondengeleider én twee boa’s werden ingezet. Veel bewoners en medewerkers waren niet op de hoogte van de oefening. Mochten er vragen zijn, dan kunnen zij contact opnemen met wijkagent Dennie via wijkagent-nederweert@politie.nl.

Woningoverval Leeuwebekstraat in Ospel
De politie kreeg een melding van een woningoverval op de Leeuwebekstraat in Ospel. Er zou geschoten zijn en twee daders zouden in een grijze Volvo op de vlucht zijn geslagen. Verder sloegen andere daders te voet op de vlucht en verstopte er zich een in de kelder.

Politiehelikopter
Ook een politiehelikopter deed mee aan de oefening. Rond de klok van 17:00 uur landde deze op het Raadhuisplein in Nederweert. Dat bracht veel bekijks met zich mee.

Gijzeling
Onder het diner werden de agenten verrast door een vuurgevecht in het gemeentehuis. Er vond een gijzeling plaats in de fietskelder. Na ongeveer een kwartier was de situatie onder controle.

Samen sterk tegen criminelen
112-Meldingen van burgers bij verdachte situaties zijn belangrijke informatie voor de politie die niet op elk moment overal kan zijn. Door meldingen van bewoners en signalen uit de WhatsApp-groepen kunnen agenten snel de juiste kant op gaan en criminelen op heterdaad aanhouden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie