Skip to content

De Herfstvakantie beleef je buiten in De Peel

Glendi
10 oktober 2018 | 10:00

Advertentie

Elke dag activiteiten vanaf Buitencentrum De Pelen
De Herfstvakantie komt eraan! Een hele week om te genieten van dit prachtige seizoen. Staatsbosbeheer biedt vanaf Buitencentrum De Pelen een gevarieerd programma voor het hele gezin. Van maandag 15 t/m vrijdag 19 oktober zijn er elke dag om 14.00 uur ‘Peel Ontdektochten’, excursies voor het hele gezin. Een Peelgids zorgt voor de begeleiding. Er zijn ook activiteiten die je zonder gids kunt doen. Kies maar!

Spinnen eng? Echt niet!
Bang voor spinnen? Doe dan op maandag 15, woensdag 17 of vrijdag 19 oktober mee met de ‘Peel Ontdektocht Spannende Spinnen’. Dan ontdek je hoe interessant en nuttig deze kleine kriebelbeestjes zijn. Je ontdekt de verschillende manieren waarop spinnen een web maken en hun prooi vangen. Wist je trouwens dat er spinnen zijn die helemaal geen web maken? Na deze tocht ben je helemaal ‘spinproof’ en vast en zeker dol op spinnen. Want spinnen … die zijn reuze spannend!

Ontdektocht
Op dinsdag 16 en donderdag 18 oktober is er een Peel Ontdektocht Herfst en ga je op zoek naar alles wat de Herfst zo bijzonder maakt. De natuur krijgt een ander kleurtje en een andere geur, er schieten paddenstoelen de grond uit, er ligt een tapijt van dennenappels, eikels, beukennootjes en bergen vol met bladeren waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Onderweg doe je een paar leuke opdrachten om je zintuigen te prikkelen. Deze excursie is buitenpret voor het hele gezin!

Deelnamekosten en reserveren
De Peel Ontdektochten start telkens om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De route is ongeveer 2 kilometer lang en duurt 1,5 – 2 uur.
Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Aanmelden: 0495 – 641 497 of depelen@staatsbosbeheer.nl

Ook zonder gids op pad!
De Peel Ontdektochten zijn onder begeleiding, maar je kunt ook zonder gids op pad! Bij de balie van buitencentrum De Pelen zijn verhuurtochten verkrijgbaar. Met een tas vol materialen en een opdrachtenboek ontdek je de natuur op een speelse manier. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor grotere kinderen een Billy Bel Doekoffer of Hulpboswachtertocht. Deelname aan deze tochten kost € 5,- per kind inclusief leuke extra’s, (groot)ouders hoeven niet te betalen. Voor de verhuurtochten hoef je je niet aan te melden en kun je dus elke dag op pad.

(Na)genieten in het Buitencentrum
Voor of na afloop van een activiteit kun je heerlijk struinen door de winkel van Buitencentrum De Pelen. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca kun je genieten met een hapje en drankje. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie