Skip to content

Aanleg van Kanaalpark De Heerlijckheid Budschop gestart

Redactie
8 oktober 2018 | 11:19

Advertentie

Op de eerste dag van oktober was het zover: het officiële startsein voor de werkzaamheden van Kanaalpark De Heerlijckheid Budschop. Wethouder Cuijpers onthulde het bouwbord samen met voorzitter Peter Willekens van de dorpsraad. Het komende half jaar is er dus volop bedrijvigheid te zien.

Dorpsraad blij met de aanleg van het Kanaalpark
Tijdens de voorbereidingen heeft de gemeente veel overleg gepleegd met dorpsraad Budschop. “De burgers zijn optimaal betrokken bij de voorbereidingen. Veel wensen zien we terug in het ontwerp. Wij zijn dan ook blij dat de aanleg van het kanaalpark nu gestart is en ook erg benieuwd naar het resultaat”, aldus Peter Willekens.

Overlast is minimaal
Zoals eerder aangegeven, verwachten we dat de overlast voor de bewoners minimaal is. Wel moeten we het park afsluiten. Dit doen we voor de veiligheid. Er liggen immers veel bouwmaterialen. En verspreid door het park vinden werkzaamheden plaats en rijdt er zwaar bouwverkeer. Bent u gewend om door het park te fietsen of te lopen, dan moet u wellicht een stukje om via de Julianastraat. De aangrenzende woningen blijven zoveel mogelijk bereikbaar.

Bewoners betrekken bij de uitvoering
De gemeente vindt het belangrijk om de bewoners niet alleen bij de voorbereiding te betrekken. Dit doen we ook bij de uitvoering”, geeft Bram Rulkens van de gemeente aan. Hij begeleidt de uitvoering en heeft hier een aantal ideeën voor. Zo gaat hij de basisschool van Budschop betrekken bij de aanleg van het park. Er is ook nog een gedeelte opengelaten, waar veel ruimte is voor nieuwe initiatieven vanuit de burger.

Planning
Aannemer J. van Esch uit Cromvoirt is inmiddels begonnen met het grondwerk en het opruimen van de paden. Vanaf week 42 start het bedrijf met de grondwerkzaamheden voor het podium met trappen aan het water. De aanplant gebeurt begin 2019. Op 1 april is het werk klaar. Uiteraard komt er daarna een feestelijke opening.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie