Skip to content

Vallen Verleden Tijd

Redactie
29 september 2018 | 10:00

Advertentie

FysioFitness Huib Janssen Nederweert, Jouwfysio Weert, Susanne Maas Praktijk voor Ergotherapie, Buurtzorg en de Beweegcoach van Nederweert organiseren op dinsdagmiddag 2 oktober van 15.00 – 17.00u in sporthal De Bengele, een inloopmiddag waar extra aandacht wordt gevraagd voor valpreventie en vitaal ouder worden. Ben je een thuiswonende 65-plusser met verhoogd valrisico door recente valincidenten of valangst, dan mag je deze bijeenkomst beslist niet missen! Ook als mobiliteitsproblemen je parten spelen, zoals moeite met handhaven van balans of evenwicht bij gaan, staan, opstaan of traplopen, ben je van harte welkom.

Waarom dit initiatief
Jaarlijks lopen veel mensen letsel op als gevolg van een val. Vooral bij zelfstandig wonende senioren is er sprake van een verhoogd valrisico. Elke 5 minuten belandt er in Nederland een oudere na een val op de Spoedeisende Hulp.

Wat te doen
Er is veel wetenschappelijk bewijs dat beweegprogramma’s effectief het valrisico kunnen verlagen. Tijdens de inloopmiddag laten ze jou kennis maken met de groepscursus Vallen Verleden Tijd, die voor de 2e keer in sporthal De Bengele Nederweert van start zal gaan. De eerstvolgende groepscursus begint op 16 oktober.

Na het afronden van een beweegprogramma gericht op valpreventie, is het van belang om kracht en conditie op peil te houden. De Beweegcoach van Nederweert kan hierin een centrale rol vervullen en wil dat graag toelichten aan de hand van ‘de Beweegpas’. Speciaal voor de valpreventieweek heeft Buurtzorg samen met onder meer VeiligheidNL, het Nationaal Ouderenfonds en het Rode Kruis, het spel DobbelFit ontwikkeld. Dit kennis en actiespel maakt ouderen op een leuke manier bewust dat zij veel kunnen doen om de kans op een val te verkleinen. Samen bewegen en lachen staat voorop!

Doe mee op 2 oktober tussen 15.00u en 17.00u in sporthal De Bengele!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie