Skip to content

Week tegen Eenzaamheid officieel van start (Foto’s)

Redactie
27 september 2018 | 17:00

Advertentie

Vandaag is de Week tegen Eenzaamheid officieel gestart bij het Citaverde College in Nederweert. Na een openingswoordje van wethouder Henk Cuijpers stond deze middag de activiteit ‘jong ontmoet oud’ centraal. Leerlingen ontmoetten een kleine 60 inwoners van de gemeente Nederweert en gingen samen aan de slag met verschillende workshops gericht op koken, techniek, groen en creatief.

Citaverde College
Het Citaverde College heeft in de opzet van deze week direct aangegeven iets te willen betekenen voor de eenzame inwoner van Nederweert. Samen met docenten en leerlingen is een programma bedacht met als doel ‘jong en oud’ te verbinden. De leerlingen hebben zelf uitnodigingen in de buurt verspreid om inwoners persoonlijk uit te nodigen voor deze middag, want zij realiseren zich dat er een drempel kan zijn om aan te sluiten bij iets nieuws en onbekends.

‘Kom erbij’
Van 27 september tot en met 7 oktober organiseert de gemeente Nederweert in samenwerking met burgers, vrijwilligers en ketenpartners leuke en gezellige activiteiten met als doel mensen bij elkaar te brengen. In elke kern is wel iets te doen. Er is aandacht voor elkaar, voor het gevoel dat iemand zich (soms) alleen of eenzaam kan voelen. Daarom nodigt de organisatie jou uit: ‘Kom erbij’!

Initiatieven

De activiteiten die georganiseerd worden kun je hier vinden. Daarnaast gaat de gemeente ook in de toekomst eenzaamheid te lijf. Heb je een initiatief dat de strijd aangaat met eenzaamheid? Neem dan contact op met Iris van de Ven, regisseur leefbaarheid: (0495) 677 111.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie