Skip to content

Nieuwe biljartvereniging in Nederweert

Redactie
26 september 2018 | 21:00

Advertentie

In Nederweert is onlangs de nieuwe biljartvereniging BDL opgericht. De vereniging komt voort uit de oude vereniging BC ‘t Blaakven uit Weert. Na sluiting van het lokaal in 2017 werd gezocht naar een nieuwe biljartlocatie. Na een korte zoektocht werd in café-zaal Centraal, Kerkstraat 59, in Nederweert een nieuwe locatie gevonden. De vereniging telt momenteel 20 leden en is naast de K.N.B.B. ook aangesloten bij de W.B.B. (WeerterBiljartBond) en M.L.B.B. (Midden Limburgse Biljart Bond). In het seizoen 2018-2019 zal binnen de K.N.B.B. een team actief zijn in de Nationale kadercompetitie onder de naam BDL / Verheggen Interieurs. Dit is een primeur voor de biljartsport in de regio Weerterland. Naast de shirtsponsor, Verheggen Interieurs, wordt de vereniging verder financieel ondersteund door Wups Pub, RV Zonwering, Martens Finance en Caris LTD.

BDL/Verheggen Interieurs start met nederlaag in kadercompetitie KNBB
Het kaderteam van BDL/Verheggen Interieurs heeft haar eerste wedstrijd gespeeld in poule 5 van de Nationale kadercompetitie van de K.N.B.B. Deze vond plaats op 21 september j.l. Tegenstander was BC Maarland 1 uit Eijsden dat de afgelopen jaren meerdere malen Nederlands kampioen is geworden. Uiteindelijk gingen de gasten met een ruime 8 – 1 overwinning richting Zuid-Limburg. Hoewel Jan Kanters zijn partij niet in winst kon omzetten was hij wel de sterkste speler aan de kant van BDL/Verheggen Interieurs.

Jan scoorde in 6 beurten 78 caramboles, goed voor een gemiddelde van 13,00 en een hoogste serie van 61 caramboles. Op de andere tafel stelde Leo Kanters het enige punt zeker voor BDL In 20 beurten werd een remise overeengekomen met zijn tegenstander. Jos Kemmerling (BDL) beleefde met een aantal bijna niet te maken aanvangsstoten een moeilijke avond. Een uitslag van 7 – 130 in 6 beurten was het gevolg hiervan. Ook Johan Martens mocht geen moment aanspraak maken op een overwinning. Hier zegevierde zijn tegenstander in 10 beurten, Johan bleef steken op 76 caramboles.

Advertentie

1 Reactie

  1. Ik zoek weer een clubje om te biljarten, voorheen in Uden gespeeld en door familomstandigheden (in een scheiding) daar niet actief en wil het wel weer op plakken.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie