Skip to content

Smartlappen en veentocht bij Buitencentrum De Pelen

Glendi
25 september 2018 | 9:03

Advertentie

Optreden Lollypops en Verrassende Veentocht
Op zondag 30 september is er een optreden van ‘De Lollypops’ op het Peelpodium van De Pelen. Ze zingen smartlappen en andere Nederlandse liedjes op het Peelpodium, het overdekte Amfitheater van het Buitencentrum. Voor de wandelliefhebber is er de maandelijkse Verrassende Veentocht in De Groote Peel. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Smartlappen op het Peelpodium
De twee zussen Jet en José Meeuws zongen samen in een koor. Dat vonden ze gezellig en leuk, maar ze waren toch op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vonden ze tijdens het jaarlijkse terugkerende smartlappenfestival: ‘’n aovund um te schruwe’ in hun woonplaats Someren. Ze trokken de stoute schoenen aan en wonnen de eerste prijs! Dat smaakte naar meer. De smartlappen werden uitgebreid met andere Nederlandse liedjes, voornamelijk uit hun jeugd, de jaren ’60 en ’70. Inmiddels heeft het duo naam gemaakt in de streek en treden ze regelmatig op bij feesten en partijen in de Peelstreek. Op zondag 30 september staan ze op het Peelpodium. Vorig jaar waren ze ook al te gast en dat was een succes! Wordt vast weer heel gezellig!

Het optreden van de Lollypops vindt plaats in het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium. Voor meer informatie over het Peelpodium: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Verrassende Veentocht, elk seizoen anders!
Voor de wandelliefhebber is er op zondagmiddag de maandelijkse Verrassende Veentocht. De wandeling start en eindigt bij het Buitencentrum, maar hoe de route loopt gaat we niet verklappen. Het verrassende van deze Peeltocht zit in de route, maar ook in wat je tegenkomt. De herfst is het seizoen van ontmoetingen met trekvogels. In De Groote Peel kun je, met een beetje geluk, kraanvogels, zwarte ooievaars en zilverreigers zien overvliegen. Soms waait het hard en soms regent het, maar in de herfst hoort dat erbij. Zo’n onstuimige dag gaat vaak gepaard met weergaloos mooie wolkenluchten. Het weidse en uitgestrekte landschap van De Groote Peel biedt dan een prachtig decor. Genieten!

De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. De route is 8 kilometer lang. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief koffie en vlaai in de Peelboerderij. Reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht

Foto wanndelaars: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie