Skip to content

Themaraad ontwikkelingen buitengebied

Redactie
21 september 2018 | 17:00

Advertentie

De ontwikkelingen in het buitengebied gaan de laatste jaren ontzettend snel. De verwachting is dat deze trend doorzet. Het buitengebied is als het ware in transitie. De rol van de gemeenteraad verandert daardoor ook. Maandag 24 september is er een boeiende informatieavond voor de gemeenteraad van Nederweert over deze veranderingen.

Twee bijeenkomsten
Iedereen is welkom bij de themaraad op 24 september. De bijeenkomst vormt een mooie opmaat naar de meedenksessie over de omgevingsvisie op 2 oktober.

Beeld
Het doel van de informatiebijeenkomst op 24 september is om de raadsleden een goed beeld te geven van de veranderingen die het buitengebied ondergaat en de rol die de raad daarin speelt. De verwachting is dat de ontwikkeling die nu al voorzichtig begonnen is, in de toekomst steeds nadrukkelijker plaatsvindt.

Veranderingen
Harry te Riele is een expert op het gebied van transitie en veranderingen. Het buitengebied is een van zijn specialismen. Te Riele neemt de aanwezigen mee in de ontwikkelingen die gaande zijn en die kunnen komen. Na afloop van de bijeenkomst heeft de raad een beeld van de (toekomstige) transitie in het buitengebied en de rol van de verschillende partijen daarin. De bijeenkomst vindt plaats in de Dorpsherberg, Casseweg 1a in Ospel. Het programma start om 19.30 uur. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Omgevingsvisie
Op dinsdag 2 oktober is de Dorpsherberg opnieuw het decor van een bijeenkomst over het buitengebied. Dan staat de omgevingsvisie centraal tijdens een interactieve meedenksessie. Iedereen kan zich daarvoor aanmelden via www.nederweert.nl/omgevingsvisie. Het programma van deze avond start om 19.00 uur.

Ophaaltraject
De Omgevingsvisie vormt de opmaat voor de invoering van de Omgevingswet. De visie geeft de koers aan voor het buitengebied. Die koers bepalen ze niet alleen. Daarvoor houden ze een uitgebreid ‘ophaaltraject’ met belanghebbenden en belangstellenden. Dat doen ze online, tijdens creatieve sessies en via interviews. Maar ook aan de hand van gesprekken met betrokkenen en via openbare bijeenkomsten.

Maandag 24 september kun je je tijdens de themaraad laten informeren over de trends en ontwikkelingen in het buitengebied. Op 2 oktober trappen ze af met het ophalen van informatie die nodig is voor het opstellen van de Omgevingsvisie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie