Skip to content

Presentatie dr. L.Gilissen over darmkanker

Redactie
17 september 2018 | 10:00

Advertentie

Het Toon Hermans Huis Weert organiseert op woensdag 10 oktober een presentatie van dr. Lennard Gilissen, maag-, darm-, leverarts in het Catherinaziekenhuis in Eindhoven en tot voor kort ook in SJG Weert, over preventie en behandelmogelijkheden bij darmkanker.

Bevolkingsonderzoek
Sinds 2014 krijgen alle mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar iedere twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Darmkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Het staat op de tweede plaats van kankersoorten waaraan mensen in Nederland overlijden. In Nederland kregen in 2017 maar liefst 13.739 mensen darmkanker. Darmkanker geeft vaak pas in een laat stadium klachten. Daarom is vroege opsporing zo belangrijk. Hoe eerder de diagnose wordt gesteld, hoe meer kans er is op genezing.

Met het bevolkingsonderzoek kan darmkanker in een vroeg stadium worden ontdekt. Hoe eerder darmkanker wordt ontdekt, hoe beter de behandelingsmogelijkheden zijn en hoe groter de kans op overleven is. Wanneer men er op tijd bij is, is de overlevingskans na 5 jaar 94%. Wanneer men er laat achter komt is dat maar 8%.

Dr. Lennard Gilissen
Op uitnodiging van het Toon Hermans Huis Weert zal Dr. Lennard Gilissen, MDL-arts in het Catherinaziekenhuis in Eindhoven en tot voor kort ook werkzaam in het SJG Weert ingaan op preventie, behandelmethoden en keuzemogelijkheden bij darmkanker uit het oogpunt van de maag-, darm- en leverarts. Als geregistreerd bevolkingsonderzoeker zal hij het belang van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker aantonen. Voor belangstellenden is er alle ruimte tot het stellen van vragen.

Aanmelden
De thema-avond wordt gehouden op 10 oktober in de foyer van de nieuwe locatie van Rick, Wilhelminasingel 12 in Weert en begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Alléén toegang na aanmelding via: administratie@toonhermanshuisweert.nl of 0495-541444.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie