Skip to content

Wie verdient een Gemeentecompliment?

Redactie
14 september 2018 | 15:00

Advertentie

Het college van burgemeester en wethouders nodigt je uit om vóór 1 november een voordracht voor kandidaten voor het Gemeentecompliment in te dienen. Je kunt personen, verenigingen, instellingen en/of bedrijven uit Nederweert voordragen die veel voor de gemeenschap betekenen en/of die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie reikte burgemeester Evers dit jaar voor de 6e keer de Gemeentecomplimenten uit. Deze gemeentelijke onderscheiding is een blijk van waardering en erkentelijkheid voor getoonde inzet en verdiensten. Het is ook een aanmoediging, om vooral zo door te gaan, dan wel een waardering voor bijzondere prestaties of vernieuwend of bijzonder ondernemerschap. Het Gemeentecompliment bestaat uit een insigne voor personen en een standaard voor verenigingen, instellingen en bedrijven.

Drie categorieën
In 2018 ontving Piet Knapen uit Nederweert het Gemeentecompliment in de categorie Sociaal Nederweert. De heer Knapen is al ruim 40 jaar beheerder van het dierentuintje in Nederweert-West.

Het Gemeentecompliment in de categorie Natuurlijk Nederweert ging naar de jubilerende Vogelwerkgroep Nederweert. De Vogelwerkgroep Nederweert bestaat 25 jaar en viert dat met tal van activiteiten.

Het compliment in de categorie Ondernemend Nederweert ging naar mevrouw Truus Wetemans uit Leveroy van Café-Zaal Wetemans. “Café Wetemans bestaat inmiddels 105 jaar en is niet zonder Truus voor te stellen en Truus niet zonder Café Wetemans”, vertelde burgemeester Evers bij de uitreiking van het compliment.

Iemand voordragen
Ken je iemand die een Gemeentecompliment verdient, dan kun je hem of haar voordragen bij het college van burgemeester en wethouders. Voor de complimenten van 2019 moet je de voordracht vóór 1 november 2018 indienen. Dat kan door het sturen van een brief met een motivering van de voordracht. Beargumenteer waarom je vindt dat een persoon, vereniging, bedrijf of instelling een compliment verdiend heeft. Vermeld ‘vertrouwelijk’ op de envelop. De burgemeester reikt de Gemeentecomplimenten uit tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 2019.

Foto: Uitreiking gemeentecomplimenten 2018.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie