Skip to content

De Krottepoffers staan weer op de planken

Redactie
14 september 2018 | 9:00

Advertentie

De maand oktober staan De Krottepoffers weer op de planken van de Pinnenhof. Dit keer met de klucht ‘Nee schat, nu niet’. Het bijzondere is dat de twee hoofdrollen door twee jonge mannen van de club worden gespeeld. Sander Caris (28) en Harm Vaas (29) hebben de zware maar mooie taak gekregen om de grootste rollen uit het stuk op zich te nemen. Ervaren mannen als Ben Sonnemans en Jos Breukers doen eveneens mee aan de voorstelling, misschien dat het logischer was om hen deze rollen te geven, maar de toneelvereniging koos voor verjonging.

Sander en Harm runnen samen een bontzaak in de jaren ’70. Sander speelt de geordende en vrijgezelle Arnold Blom die vooral bezig is om de zaak runnende te houden. Harm de nonchalante man die alleen maar interesse heeft in het vrouwelijk schoon. ”Ben en Jos gaven voordat de rollen nog verdeeld moesten worden aan dat zij niet per se de hoofdrol wilden hebben”, vertelt Harm. ”Sander en ik keken elkaar daarna eens goed aan. Ja, het is een hele verantwoordelijkheid, dat realiseerden we ons maar al te goed. De knoop werd doorgehakt en wij kregen de rollen”

Een erg grote rol ja, dat is even wat anders. Ten eerste dat je al veel meer tekst hebt dan normaal, maar vooral omdat van mij en Harm verwacht wordt dat we het stuk gaan dragen.” Sander is enthousiast, heeft er zin in. Maar ook voor hem is het spannend. Het is zijn tweede rol in een volwassenenstuk. Waar hij zich eerder kon optrekken aan de ervaren spelers om hem heen, wordt nu iets heel anders van hem verwacht. ”Wij moeten voor het grootste deel de sfeer van het stuk neerzetten. Eerder had ik een rolletje, leverde ik een bijdrage aan het stuk. Nu hangt de voorstelling af van hoe Harm en ik het op het podium doen.”

Harm herkent het gevoel dat Sander heeft. ”Ik heb het echt als spannend ervaren, maar vanuit Jan Vaes (regisseur) en ook door Ben en Jos is vanaf het begin het vertrouwen uitgesproken. Vooral Ben en Jos gaven aan: Je moet het toch een keer leren, dus ga die uitdaging maar aan. Ik heb het als een leerproces ervaren, en natuurlijk gaan er straks op de bühne nog dingen fout. Maar dan hebben we het wel gewoon gedaan!”

Ze hebben daarnaast veel aan elkaar gehad. Buiten de repetities op woensdagen spraken ze af om te oefenen met teksten. Zoals een extra gemotiveerde voetballer na de training nog blijft oefenen op zijn traptechniek. Wat willen ze alvast kwijt over hun rollen? ”De tegenstelling tussen ons, daar gaan mensen echt om lachen.” Tegenstelling of niet, daar zijn ze het beide over eens.

Speeldata

  • Zaterdag 29 september
  • Vrijdag 5 oktober
  • Zaterdag 6 oktober
  • Vrijdag 12 oktober
  • Zaterdag 13 oktober
  • Vrijdag 19 oktober
  • Zaterdag 20 oktober

Aanvang
20.00 uur

Locatie
Gemeenschapshuis De Pinnenhof

Kaartverkoop
Vanaf donderdag 13 september bij Bruna Gommans in Nederweert. Kaartjes kosten €10,00 per stuk. Let op: er kan alleen contant betaald worden, pinnen is helaas niet mogelijk. Telefonisch reserveren is ook niet mogelijk.

Regie: Jan Vaes
Auteurs: Ray Cooney & John Chapman
Vertaling&Bewerking: John Lanting
Spelers: Jos Breukers, Josien Breukers, Renée Burgers, Sander Caris, Cis Sluijter, Jeroen Smolenaers, Lianne Smolenaers, Ben Sonnemans, Harm Vaas, Els Vaes-Jacobs, Rina Willekens

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie