Skip to content

Hoogveenfestival

Redactie
12 september 2018 | 11:00

Advertentie

Op zaterdag 15 september wordt tussen 10:00 en 17:00 uur het Hoogveenfestival gehouden op het terrein van het Buitencentrum de Pelen. Het festivalterrein is bij het Buitencentrum de Pelen Moostdijk 15 in Ospel. Hier kun je verhalen horen over de bijzondere turfgeschiedenis, zelf een knuppelbrug bouwen, broodjes bakken op houtvuur en zien hoe hoogveen kan groeien. Er zijn ook activiteiten bij het Biologisch station Mariapeel, Koolweg 36a in Helenaveen.

Walk of Veen
Vanaf beide locaties kan je de Walk of Veen lopen. Deze leuke wandeling van 3 of 8 km loopt langs de bijzondere plekjes van de Groote Peel of de Mariapeel. De wandeling is geschikt voor jong en oud. Tijdens deze wandeling krijg je naast een mooi uitzicht op de Peel ook informatie over de verschillende vogels in het gebied, de turfgeschiedenis en hoogveen. De Walk of Veen kan vanaf 2 startpunten gelopen worden. In het eigen tempo en de hele dag door.

Groote Peel feestelijk geopend
Tijdens het hoogveenfestival worden tevens de werkzaamheden in de Groote Peel officieel afgesloten met bestuurders van Provincie Noord-Brabant, Provincie Limburg, Waterschap Aa en Maas en Staatsbosbeheer. Dit doen ze met een gezamenlijke lunch tijdens het hoogveenfestival.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie