Skip to content

De Paddenstoelen in de IJzeren Man

Glendi
8 september 2018 | 17:00

Advertentie

Van 6 september 2018 tot 1 februari 2019 is er in het Natuur- en Milieucentrum “De IJzeren Man” in Weert een nieuwe tentoonstelling te zien.

Verschillende soorten paddenstoelen
In heel Nederland zijn zo’n 5.000 verschillende soorten paddenstoelen met het blote oog te zien. Van die 5.000 soorten hebben we er in de loop der jaren zo’n 400 soorten in het IJzeren Man gebied ontdekt, vooral in de tuin van het NMC en in de directe omgeving. Een deel van die IJzeren Man paddenstoelen is nu op mooie foto’s in het NMC De IJzeren Man te zien. Daar zitten hele gewone bij zoals de Vliegenzwam (rood met witte stippen) en het Eekhoorntjesbrood. Maar ook hele vreemde soorten.Bijvoorbeeld paddenstoelen met een luchtje: natuurlijk allereerst de Grote Stinkzwam die naar een dood beest ruikt maar ook de Stinkmycena die naar bleekwater ruikt of de Narcisridderzwam die naar koolteer ruikt. Vreemd gevormden soorten zoals de Oorlepelzwam, het Wimperzwammetje en de Oliebolzwam zijn er ook te zien. Al deze soorten kunt u van dichtbij op mooie foto’s bewonderen. Verder staan in de herfstvitrine verschillende modellen van paddenstoelen. Kom binnen maar eens kijken om daarna buiten in de tuin en het bos veel meer paddenstoelen te zien.

Wanneer en waar
De tentoonstelling is te bezichtigen van 6 september 2018 tot 1 februari 2019 van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4 te Weert. De expositie is gratis toegankelijk. (School)groepen kunnen ook op andere tijden de tentoonstelling bezoeken, zij kunnen het beste hierover even bellen met het telefoonnummer 0495 – 524893.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie