Skip to content

Dutch Green Carbon opnieuw gefinancierd door Limburgs Energie Fonds

Redactie
6 september 2018 | 18:28

Advertentie

Dutch Green Carbon, een samenwerking tussen circulaire bedrijf Black Bear en bandenverwerker Kargro Groep, maakt van versleten banden hoogwaardige carbon black, olie en elektriciteit. Carbon black is een grondstof voor nieuwe banden, rubber, plastic, verf en inkt. Het carbon black van Dutch Green Carbon is Cradle-to-Cradle TM gecertificeerd en kan traditionele carbon black (gemaakt van olie) vervangen. Deze methode zorgt voor een grote CO2 besparing, die per productielijn gelijk is aan het planten van 1 miljoen bomen. AkzoNobel is een van de eerste klanten die het duurzame carbon black gebruikt voor poeder coatings.

HetLimburgs EnergieFonds, de Rabobank en later ook LIOF hebben in 2015 de bouwen opstart van de fabriek in Nederweert gefinancierd. Het Limburgs Energie Fonds breidt nu haar financiering uit, de Rabobank en LIOF vernieuwen hun commitment, en de nieuwe aandeelhoudersgroep van Black Bear stelt extra kapitaal ter beschikking. De herfinanciering maakt het mogelijk om aanpassingen te maken en de fabriek verder te optimaliseren.

Wij steunen Dutch Green Carbon” zegt Jan-Willem König van het Limburgs Energie Fonds. “Dutch Green Carbon is een goed voorbeeld van het type projecten dat we in Limburg zoeken. Het project biedt een oplossing voor het verwerken van afvalband en granulaat, substitueert de conventionele vervuilende productie van carbon black uit olie, produceert op een zo duurzaam mogelijke manier, en levert een bijdrage aan de Limburgse economie. Wij zijn er trots op met onze financiering een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere groei van deze duurzame Limburgse onderneming”.

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de Rabobank”vervolgt Pieter Leyssius, Directeur van Rabobank Utrecht “we zijn dan ook trots dat we onderdeel van Dutch Green Carbon kunnen zijn.”

Jan Driessen van DGC zegt “We waarderen het enorm dat onze bestaande partners zich hebben ingezet voor de herfinanciering. Dit geeft Dutch Green Carbon de gelegenheid de productie verder uit te bouwen”.

Over Dutch Green Carbon
Dutch Green Carbon is de samenwerking tussen circulaire bedrijf Black Bear en bandenverwerker Kargro Groep en maakt in haar fabriek in Nederweert van versleten banden hoogwaardig carbon black, olie en elektriciteit. Kargro Groep is een van de grootste bandenverwerkers van Europa. Black Bear, verkozen tot de wereldwijde Cleantech top 100, richt zich op de technologie en de afzet van de Carbon Black. Dutch Green Carbon is de winnaar van de Innov Award, de belangrijkste innovatieprijs in Limburg en de prestigieuze Automotive Innovation Award.

Over het Limburgs Energie Fonds
Het Energiefonds is een fonds van € 90 mln. opgericht door de Provincie Limburg, en gefinancierd door de Provincie Limburg, de Europese Investeringsbank en het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI). Het fonds ondersteunt kansrijke Limburgse projecten in energiebesparing, duurzame energieopwekking, energie transitie, asbest sanering en de circulaire economie. LEF is een revolverend fonds en verstrekt projectleningen(seniorofachtergesteld), preferente participaties of garantie kapitaal maar geen subsidie: met hetzelfde geld kunnen zo meer duurzame projecten worden gerealiseerd.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie