Skip to content

Muziek en wandelen in De Groote Peel

Glendi
3 september 2018 | 9:00

Advertentie

Excursie ‘rondje om ’t Elfde’ en optreden 2 of Diamonds bij De Pelen
Wie meer wil weten over het verleden van De Groote Peel kan op zondag 9 september op pad met een Peelgids van Staatsbosbeheer voor een ‘Rondje om ’t Elfde’. De excursie is ongeveer 8 kilometer lang en start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen. Zondagmiddag is er swingende muziek op het Peelpodium van De Pelen met om 13.30 en 15.00 uur optredens van het zangduo ‘2 of Diamonds’. Dubbel genieten dus!

Langs veenputten, vaartjes en waterplassen, sporen van het verleden
Voor veel bezoekers van De Groote Peel is het gebied rondom ’t Elfde favoriet. Het hart van dit hoogveengebied is dan ook erg mooi en gevarieerd met veel open landschap, waterplassen afgewisseld met stukjes heide en bos. Het landschap vertelt ook veel over het verleden. Zo kun je overal de cultuurhistorische elementen herkennen uit de periode van de grootschalige turfwinning. De veenputten, vaartjes en natuurlijk de waterplassen zijn de stille getuigen van de plekken waar tot halverwege de vorige eeuw turf gestoken is. Een aanrader voor iedereen die graag een stevige wandeling maakt en nieuwsgierig is naar de Peel en zijn historie.

De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De route is 8 kilometer lang en de wandeling duurt 2 – 2,5 uur. Deelname kost € 5,- per persoon. Reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenelfde Zorg voor stevige, liefst waterdichte schoenen, genoeg drinken en eventueel een eigen lunchpakket (voor onderweg).

Peelpodium met 2 of Diamonds
Liefhebbers van rock & roll, country, Americana en pop kunnen voor of na een wandeling in De Groote Peel een plekje zoeken op het overdekte Amfitheater van De Pelen. Daar brengt 2 of Diamonds een gevarieerd repertoire bestaande uit een mix van genoemde muziekstijlen, klein en in een eigen akoestisch jasje. Een grote verscheidenheid aan nummers van onder andere Elvis Presley, Buddy Holly, Norah Jones, Johnny Cash tot Room Eleven, Anouk, en Lisa. Een rijkelijke mix dus met vast een aantal ‘oh ja’ momentjes.

Het optreden vindt plaats in het Amfitheater van De Pelen. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van een activiteit kun je heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum. Hier vind je boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de Peelkiosk en in de Peelboerderij terecht. Het Buitencentrum is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto’s: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie