Skip to content

DNA-onderzoek brengt verdachte in beeld in zaak Nicky Verstappen

Redactie
22 augustus 2018 | 12:06

Advertentie

Jan Eland van de politie Limburg heeft woensdagmiddag tijdens een persconferentie in Maastricht bekend gemaakt dat er een verdachte in beeld is gekomen voor de moord op Nicky Verstappen. Er is geen sprake van verjaring.

Jos Brech (55) verdachte moord Nicky Verstappen
Jos Brech, 55 jaar oud. Hij woonde in Simpelveld, was actief bij een scouting en heeft enige jaren op een kinderspeelzaal gewerkt. Hij is ooit betrokken geweest bij een zedenfeit. Dat feit is echter geseponeerd. Hij organiseerde bushcraftreizen in Europa en was daarom zelf regelmatig op reis.

De verdachte is spoorloos
De man was eerder al bekend in het onderzoek maar was aangemerkt als passant op de dag na de vermissing. De familie heeft aangegeven dat hij op reis is naar Frankrijk en dat hij in maart 2018 naar Nederland komt en vrijwillig DNA afstaat. Dat gebeurde echter niet. Hij keert, voor zover de politie weet, niet meer terug naar Nederland. Volgens de politie zou de man meer moeten kunnen vertellen over de laatste uren van Nicky Verstappen. De man staat gesignaleerd en er loopt een internationaal opsporingsbevel. Ook wordt samen gewerkt met de politie in Frankrijk.

DNA-onderzoek levert match op
Uit het grote DNA onderzoek in de zaak Nicky Verstappen is een een-op-een match met een 55-jarige man uit Simpelveld gekomen. Het kan niet anders dan dat de donor van deze sporen ons meer kan vertellen over de laatste uren van Nicky.  De man kwam in beeld omdat hij geen gehoor gaf aan de oproep vrijwilliger DNA af te staan.

Nicky Verstappen
Nicky Verstappen was een 11-jarige jongen die in de nacht van zondag 9 op maandag 10 augustus 1998 verdween tijdens een zomerkamp op de Limburgse Brunssummerheide. De volgende avond werd hij dood aangetroffen in de buurt van het kamp. Het onderzoek naar de doodsoorzaak en de omstandigheden heeft nooit stilgelegen.

Nabestaanden
De nabestaanden van Nicky Verstappen zijn direct na het bekend worden van deze ontwikkelingen in het onderzoek door het onderzoeksteam op de hoogte gesteld.

Ze zijn blij met de ontwikkelingen in het onderzoek. “De vraag die ons blijft bezighouden is: ‘wat is er met Nicky gebeurd’. We hopen dat deze volgende stap in het onderzoek snel meer duidelijkheid geeft.

Oproep
De politie schakelt nu de hulp in van het publiek bij het vinden van Jos Brech. Heeft u hem na medio februari 2018 nog gezien of gesproken? Of heeft u een vermoeden waar hij zich op dit moment bevindt? Laat het weten via het digitale tipformulier of via het speciale telefoonnummer 088-1688999. Dit telefoonnummer is van 22 tot en met 31 augustus 2018 bereikbaar voor tips over de mogelijke verblijfplaats van de verdachte. Ook andere informatie met betrekking tot de verdachte kan hier gemeld worden. Het is ook mogelijk informatie vertrouwelijk door te geven via Team Criminele Inlichtingen, via telefoonnummer 079-3458999.

Tijdlijn Nicky Verstappen (Limburger)

Tijdlijn Nicky Verstappen (1Limburg)

 

Lees ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie