Skip to content

Ospelse Molendagen

Redactie
17 augustus 2018 | 19:00

Advertentie

Onder het thema van “van Boer tot Bakker” organiseren de molenaars van molen de Korenbloem in Ospel dit weekend weer voor de 6-de keer de Ospelse Molendagen. Je wordt uitgenodigd om te komen genieten van de heerlijke geur tijdens het malen van het graan. Verder worden op deze bijzondere zondag de machines die de boer vroeger gebruikte voor het zaaien en dorsen tentoongesteld. Zo wordt het gehele proces van het graan bij de boer tot het malen op de molen in beeld gebracht. Zoals een tractor met een zaaimachine Saxonia van 1950. Een Claas Senator Maaidorser van 1970, en een Deutz 5505 tractor van 1968. Verder is er nog klein landbouw materialen te bezichtigen wat de boer vroeger gebruikte op de boerderij en het land. Deze machines zijn nog compleet zoals ze vroeger gebruikt werden bij het telen van het graan en geheel gerestaureerd. Op zondag vertellen de eigenaren zelf over het functioneren van deze machines en tevens het historisch verhaal van de boeren uit die tijd.

Markt van streekproducten
Op zondag is er bij de molen ook een markt van streekproducten zoals notenolie, blauwe bessen, honing enz. En natuurlijk is er koffie met vlaai of wafels. Tevens worden er pannenkoeken gebakken door Coen, met een pannenkoekenmix van granen gemalen op de molen.

Zaterdag
Ook op zaterdag is de molen open en te bezichtigen. Tevens is er op beide dagen een expositie van de schilderes Ingrid de Rooij-Swillens uit Melick. Sinds haar jeugd is ze in de weer met tekenen en schilderen. In 1992 begonnen met schilderen bij de toenmalige vrije academie in Roermond. Schilderen is haar grootste passie. Haar schilderijen bestaan voornamelijk uit vrouwenfiguren, zowel abstract als figuratief. Kleur en beweging staan centraal in haar werk. Het werk ontstaat uit een vulkanische explosie van creatieve energie, waarna bij stabilisatie hiervan, een unieke harmonisatie van deze hyperactiviteit en emotie op het doek plaats vindt, kenmerkend voor haar stijl. Ingrid exposeert van 11 aug. t/m 14 okt. op de molen. Op beide dagen (18 en 19 aug) is tekenaar/schilder Jan van Riet uit Weert aanwezig en zal portretten van bezoekers tekenen. In een kwartiertje maakt hij een goed lijkend portret.

Winkel
De winkel onder in de molen is open tijdens deze dagen en het is mogelijk om diverse soorten meel te kopen Onder andere Pannenkoekenmix ,Doospelsbroodmix, Turfstekers-en Vlikkestekers meergranen samengesteld van diverse soorten granen gemalen op de molen. Voor meer informatie zie ook de website van de molen.

Overige activiteiten 2018

  • Iedere 2e, , 3e , 4e zaterdag van de maand is de molen te bezoeken.
  • 8 en 9 september nationale Monumentendagen
  • 6 en 7 oktober Limburgse Molendagen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie